Кошаркашице “Орлова” побједнице Купа Републике Српске

Срна
Кошаркашице “Орлова” побједнице Купа Републике Српске

Дервента - Екипа Женског кошаркашког клуба “Орлови” из Бањалуке побједник је Купа Републике Српске.

Бањалучанке су у финалној утакмици, која је одиграна синоћ у Спортском културном центру Дервента, побиједиле екипу “Леотара” из Требиња резултатом 68:65.

Помоћник министра за спорт Републике Српске Драган Јаћимовић честитао је побједницима Купа Републике Српске и екипи “Леотара”, која је показала да и поред своје младости игра веома добро кошарку.

“Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, док је била у мандату предсједника Владе, велику пажњу усмјеравала је ка спорту, а тако ће бити убудуће”, рекао је Јаћимовић.

Генерални секретар Кошаркашог савеза Републике Српске Драган Ћазић сматра да је публика уживала у кошарци, те да је Савез настојао да промовише женску кошарку.

“Захваљујемо се општини Дервента на помоћи и сарадњи коју нам је пружила у организацији завршне манифестације”, рекао је Ћазић.

Кошаркашица “Орлова” Милица Зељковић каже да је побједа била очекивана, иако је била “тешка борба” у завршној утакмици. “Дуго смо чекале титулу, која нам је прошле године измакла. Испуниле смо циљ и наш сан се остварио”, рекла је Зељковићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана