Конвој џипова кренуо по олимпијски пламен у Рим

Глас Српске
Конвој џипова кренуо по олимпијски пламен у Рим

Сарајево - Конвој аутомобила бренда “Џип” /Јeep/ кренуо је данас из Сарајева ка Риму по олимпијски пламен који ће донијети на стадион “Асим Ферхатовић Хасе”, гдје ће 10. фебруара свечано бити отворен зимски Европски омладински олимпијски фестивал /ЕЈОФ 2019/.

Караван је рано јутрос кренуо из Сарајева и тренутно пролази кроз Хрватску, рекао је Срни један од учесника.

Бренд “Џип” је дијамантски спонзор ЕЈОФ-а 2019, а маркетинг менаџер ове компаније Александар Стијаковић рекао је да би конвој “џипова” у Рим требало да стигне сутра, гдје ће на званичној церемонији градоначелник италијанске пријестонице и представници Олимпијског покрета предати пламен делегацији ЕЈОФ-а 2019, након чега ће конвој кренути назад за Сарајево.

“Конвој ће сачињавати сви модели жЏипаж који имају погон на сва четири точка. Веома нам је драго што је жЏипж бренд који ће пламен донијети у Сарајево, посебно из разлога што смо ми фокусирани на овај погон. Истакао бих да су Јахорина и Бјелашница природно окружење жџипаж и сматрам да се тамо најбоље показао”, рекао је Стијаковић новинарима.

Стијаковић је додао да је “Џип” данас синоним за офроуд /offroad/ вожњу за било које терене.

“Очекујемо да ће конвој током свог пута привући доста пажње, те да ће и грађани примјетити да промовишемо спортски дух и авантуризам међу младима и мислим да су жЏипж и ЕЈОФ за то идеална комбинација”, навео је Стијаковић.

Према његовим ријечима, током путовања биће направљена и репортажа о путу олимпијског пламена од Рима до Сарајева, а од 9. до 16. фебруара “Џип” ће на Јахорини и Бјелашници имати своју поставку са мноштвом занимљивих активности за посјетиоце.

На ЕЈОФ-у 2019, који ће бити одржан од 9. до 16. фебруара у Источном Сарајеву и Сарајеву, учествоваће спортисти из 46 земаља - пријављено је 1.086 такмичара и 750 чланова делегација националних олимпијских комитета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана