Конкретни потези у Игокеи наредне седмице

Милан Зубовић
Конкретни потези у Игокеи наредне седмице

Лакташи - Руководство Игокее и даље сумира резултате прошле сезоне, у којој су након пет година остали без шампионске титуле, али ће и поред тога наступати у АБА лиги. Конкретних потеза нема и много тога требало би да буде познато идуће седмице, када ће се састати челници клуба и одлучити у ком правцу ће наставити.

- Такмичење је завршено прије неколико дана и још нисмо ништа посебно причали о будућим корацима јер желимо да хладне главе размислимо о свему. Састаћемо се идуће седмице, када ћемо расправити о свему што се дешавало протекле сезоне - изјавио је генерални менаџер Игокее Игор Додик.

Када је у питању играчки кадар, неколико кошаркаша има уговор са екипом за идућу сезону, док ће руководство разговарати и са онима којима је истекао уговор о сарадњи. Уједно, екипу би требало да појача и Филип Његовановић који је прошле сезоне наступао за Славију из Источног Сарајева.

- Осим наших јуниора Аљоше Јанковића, Далибора Илића и Немање Николића, уговоре за идућу сезону имају капитен Вук Радивојевић, Ђорђе Милошевић и Роберт Рикић, док Никола Јевтовић има опцију продужетка сарадње на још сезону. И са осталима ће бити разговарано те не журимо посебно јер има још доста времена до почетка припрема и нове сезоне - истакао је Додик.

Да ли ће Жарко Милаковић остати тренер и идуће сезоне, биће познато након најављеног састанка. Милаковић је сјео на клупу почетком априла умјесто Драган Бајића, а до тада је годинама водио јуниорску екипу са којом је остваривао одличне резултате, који су крунисани трећим мјесто на завршном турниру АБА лиге одржаном у Лакташима, а освојио је и Куп Републике Српске у сениорској конкуренцији пошто је у финалу био бољи од мркоњићке Младости. Њега је на клупи јуниорског тима замијенио Дарко Тркуља, а да ли ће он остати на том мјесту, такође ће бити познато идуће седмице.

Сарадња са евролигашем?

Управа Игокее преговара са једним европским клубом о сарадњи, а Додик није открио о ком тиму је ријеч.

- Контакти и преговори постоје, али с ким и о чему, не могу да откријем јер је то још на почетку. Никад нисам рекао да је у питању евролигаш, већ само клуб из Европе - остао је загонетан Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана