Комисија рјешење за нагомилане проблеме у рукомету

Душан Репија
Комисија рјешење за нагомилане проблеме у рукомету

Бањалука - Челници руководства Рукометног савеза РС изабрали су петочлану комисију која ће покушати да успостави сарадњу са рукометним радницима из ФБиХ и заједничким снагама пронађу излаз из хаотичне ситуације у којој се налази овај спорт.

Иако још чекају правоснажну одлуку суда да су легално изабрани на функције, представници РСРС нису жељели више да губе вријеме, већ су повукли прве конкретне потезе, које ће, кажу, верификовати када стигне судска потврда. Имајући у виду да РС БиХ уопште не функционише већ петнаестак дана, а да су предсједник Амир Захировић и генерални секретар Лејла Хаирлаховић поднијели оставке, сваки изгубљени дан значи још већу неизвјесност, а полако се доводи у питање и старт нове сезоне заказан за половину септембра.

- Оваквом одлуком је пружена шанса људима у РС ФБиХ. Отворени смо за све видове сарадње и договоре уколико они то желе. Уколико не желе, то је онда друга ствар, али мислим да је опште расположење да покушамо превазићи ову ситуацију. Прије свега, морамо да створимо услове за нормално такмичење и да играчима који су професионалци омогућимо зараде своје плате. Надам се да су и колеге у ФБиХ увидјеле да овако више не може. Чекамо да се изјасне, па ћемо видјети на чему смо - рекао је члан комисије Војислав Рађа.

Осим њега, у њој су Александар Миљуш, Радомир Јокић, Владан Шегрт и предсједник РСРС Маринко Умичевић. Донесена је и одлука да играчи убудуће буду регистровани у РСРС, а тек онда у РС БиХ јер ће матични савез на тај начин имати корист од трансфера, што до сада није био случај. Осим рјешавања проблема на нивоу РС БиХ, много је посла и на нивоу РСРС.

  • Морамо увести ред јер је нерада било и превише. Волио бих да знам ко се из доскорашњег руководства жалио на одлуку суда. Суд је на нашој страни, а што се тиче скупштине коју је организовало бивше руководство, поднијећу дисциплинске пријаве за фалсификовање докумената за ту сједницу - рекао је Умичевић.

Старт лига

Управни одбор је донио одуку да прве лиге РС за рукометаше и рукометашице почну 23. септембра.

- Разговарали смо о приједлогу да имамо два комесара, једног за мушка и једног за женска такмичења, о промјени статута, али и потреби да све буде под командом савеза - судијска организација, тренерска.... - рекао је Умичевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана