Калабићев деби са 16 година и четири дана

Дарко Пашагић
Калабићев деби са 16 година и четири дана

Бањалука - Фудбалер Жељезничар Спорт тима Сергеј Калабић заувијек ће памтити 22. август, јер је тог дана постао најмлађи играч који је заиграо у Првој лиги Републике Српске од њеног постанка.

Истина, тим са Предграђа на свом терену је поражен од Слободе из Мркоњић Града са 0:1, али ће заувијек остати записано да је овај млади централни везни играч дебитовао за први тим у прволигашком друштву са само 16 година и четири дана. Раније није ни могао, јер званичне утакмице у сениорској конкуренцији могу играти момци са напуњених 16 година, уз специјалистички љекарски преглед. Да дебитује у првом колу на Градском стадиону против Борца недостајала су му четири дана. Иако се на терену нашао са знатно искуснијим фудбалерима, каже да се није уплашио.

- Био је сјајан осјећај играти у друштву старијих, али нисам имао никакав притисак. Штета што ћу свој прволигашки деби памтити по поразу, али и они су саставни дио игре. Очекујем да се веома брзо усталим у првој екипи - наставио је Калабић.

Жељезничар Спорт тим, који има убједљиво најмлађу екипу у лиги, стартовао је са два пораза.

- Очекујем да се већ у наредном колу против Текстилца у Дервенти помјеримо са мртве тачке и дођемо до првих бодова. Имамо екипу која јесте млада, али може да игра равноправно са већином прволигаша и то ћемо показати у наставку шампионата - рекао је Калабић.

Још увијек може да игра и за кадетску екипу, у којој је одавно без премца.

- Када год будем могао од обавеза према првој екипи, са којом тренирам већ годину, покушаћу да помогнем кадетима и јуниорима, али бојим се да ће таквих ситуација бити све мање. Наиме, играње у Првој лиги захтијева много више професионализма, али се изазова не бојим. Знам, ако желим да будем успјешан у овом што сам започео, морам још више да се посветим фудбалу. Јер без рада неће доћи ни резултати - додао је Калабић.

Репрезентација

Сергеј Калабић је фудбал почео да тренира 2007. године у Спорт тиму под надзором тренера Радомира Поповића. Фузијом Жељезничара и ОФК Спорт тима постао је играч тима са Предграђа. Већ је имао седам наступа за У-15 репрезентацију БиХ, а одиграо је и више мечева за кадетску селекцију Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана