ККИ Врбас напада на Евролигу један

Милан Зубовић
ККИ Врбас напада на Евролигу један

Бањалука - Кошаркашки клуб инвалида Врбас на доминантан начин изборио је пласман на завршни турнир Евролиге два пошто је квалификације завршио са све четири побједе.

Завршни турнир биће одигран у Италији од 25. до 28. априла, а прво мјесто Бањалучани су овјерили против турског Јалова спора тријумфом 101:54, а прије тога су надиграли ЦТХ Ланион (67:56), Беит Халохем (84:76) и Онли френдс (80:63). Нови велики успјех за Врбас остварили су капитен Игор Игњатовић, Дражен Дувњак, Елвир Модроња, Адемир Демировић, Ивица Вујица, Анте Штимац, Жељко Ликић, Ненад Ритан, Драган Сикима, Биљана Недић, Владо Шврака и Аднан Шечић. Поред играча са паркета заслуге иду и онима покрај терена, а то су тренер Огњен Аничић, тим менаџер Зоран Славнић и предсједник Маринко Умичевић.

- Више него долично смо одиграли овај турнир и на радост свих изборили наступ у завршници. За разлику од прошле године и квалификација Евролиге три сада је било много теже, мада смо напредовали и сва та европска искуства добро су нам дошла. У ове четири овогодишње утакмице мучили смо се на почетку, јер их раније нисмо гледали и нисмо могли да спремимо тактику да бисмо касније дошли до своје игре када смо прочитали њихову и остварили убједљиве побједе - рекао је капитен Игњатовић.

Домаћин завршнице биће екипа Сан Стефано спорт из Портопренце од које су изгубили прошле године у финалу завршног турнира Евролиге три.

- Знамо да нас чека много тежак турнир, али се не предајемо. Нећемо се задовољити самим учешћем већ ћемо напасти једно од прва два мјеста која доносе пласман у Евролигу један. Сан Стефано нас је побиједио прошле године у Шпанији и жеља нам је да му се реванширамо, мада ће то бити веома тешко, јер се ради о професионалној екипи, док остале мање-више познајемо - додао је Игњатовић.

Велику моралну подршку имали су од легендарног Зорана Моке Славнића, који је преузео улогу тим менаџера екипе и другу годину заредом био промотор такмичења.

- Када једна таква легенда стоји уз тебе онда се бориш још јаче. Све је емотивно проживљавао са нама и његове сузе на крају само су показале колико је заволио овај спорт. Вјерујем да ће нам и даље бити од велике помоћи - казао је Игњатовић.

У посљедњем мечу против Јалове предњачио је Владо Шврака са 37 поена, Игњатовић је додао 18, а Ненад Ритан 16 поена. У идеалну петорку квалификационог турнира Евролиге два изабрани су: Ејуп Артичолу (Јалова спор), Толис Момтуолу (Онли френдс), Анте Штимац (Врбас), Франк Едвард (ЦТХ Ланион) и Дор Он (Беит Халохем).

 

Табела

1. Врбас     4        4        0        8

2. Беит Халохем  4        3        1        7

3. ЦТХ Ланион   4        2        2        6

4. Онли Френдс   4        1        3        5

5. Јалова спор     4        0        4        4

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана