Јасмин Репеша нови селектор бх. кошаркаша

klix.ba
Јасмин Репеша нови селектор бх. кошаркаша

Репеша је на овој позицији замијенио Душка Вујошевића који је због здравствених проблема прекинуо уговор са Кошаркашким савезом БиХ, пише “klix.ba”.

Окупљање репрезентације пред квалификационе мечеве против Финске и Чешке заказано је за понедјељак, иако је требало бити четири дана раније (четвртак), али због одласка Менсура Бајрамовића у Хонг Конг, чиме је бх. тим остао без селектора, Кошаркашки савез БиХ одлучио је помјерити окупљање како би играче дочекао нови селектор.

КС БиХ имао је јако мало времена да пронађе најбољу могућу опцију, а како је предсједник Сејо Буква и раније најавио, главни фокус био је на договору с Репешом који је морао ријешити неке приватне ствари како би се већ у понедјељак могао прикључити екипи. 

Репрезентацији БиХ у понедјељак би се могао прикључити и Немања Гордић, који је према незваничним информацијама у свађи с бившим селектором Вујошевићем, тако да би бх. тим наредне двије квалификационе утакмице могао дочекати у изузетно јаком саставу, посебно ако знамо да су долазак већ потврдили НБА играчи Џанан Муса и Јусуф Нуркић. 

Бх. кошаркаши ће се окупити у понедјељак у 14 сати у сарајевском хотелу Холидаy, а утакмице играти 13. септембра у Финској те 16. септембра у Сарајеву против Чешке.

Репеша је тренерску каријеру изградио у Хрватској, гдје је између осталих тренирао Цибону, Сплит и Цедевиту, био је и селектор репрезентације Хрватске, а тренирао је и Уникаху, Малагу, Бенетон Тревизо и Емпорио Армани Милано.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана