Јањић слаже мозаик

Дарко Пашагић
Јањић слаже мозаик

Бањалука - Када се све сабере и одузме могу бити задовољан урађеним у ових првих десетак дана припрема, поготово оним што смо направили у Етно-селу Станишићи.

Изјавио је ово шеф стручног штаба премијерлигаша Борца Александар Јањић по повратку екипе из Бијељине, гдје су Бањалучани провели шест дана на припремама.

- Најважније је да су сви играчи у Етно-селу Станишићи на тренинзима пружали максимум и показали колико им је стало да у наставку сезоне обезбедимо опстанак - истакао је Јањић.

Он је нагласио да су се првих неколико дана играчи скупљали и да полако, али сигурно екипа добија своје контуре.

- Познато је да смо довели велики број појачања и да практично још увијек нисмо у вези с тим питањем рекли све. Зато стручни штаб и није имао прилику да сагледа стварне могућности сваког појединца, али за то имамо доста времена - наставио је Јањић.

Екипа ће 4. фебруара отпутовати на други дио припрема у Медулин, гдје ће се одиграти и шест контролних утакмица.

- До тада нам је први задатак да комплетирамо тим, а планирао сам да на пут поведем 22 играча и три голмана. Путници за Хрватску биће они са којима ћемо у прољећним биткама  урадити све да Борац и наредне сезоне остане међу премијерлигашима - рекао је Јањић.

Први дио припрема протекао је у савршеном реду, а оно што је можда и најважније екипу су заобишле и повреде и вирозе.

- Сем Угљеше Радиновића и Арманда Манцеа, који су због лакших повреда радили смањим интензитетом, односно пропустили дан или два тренинга све је било у најбољем реду. Радиновић је већ неколико дана фит, а и Манце је почео са нормалним радом - додао је Јањић.

За сада су редове Бањалучана појачала деветорица играча: Борис Распудић, Дарко Малетић, Армандо Манце, Никола Вуклиш, Владан Милосављев, Владимир Ђилас, Милош Дујковић, Дејан Поповић и Филип Ристовски.

- Очекивали смо да наш члан постане и играч Радника из Сурдулице Милош Крстић, али је он отишао у Борац, али онај из Чачка. Играч Рада Марко Башановић је био неколико дана на проби, али смо одлучили да га не ангажујемо, док Огњен Шкорић и даље тренира са екипом и о његовој судбини одлучићемо за дан, два - истакао је спортски директор Бањалучана Бранимир Тулић.

Прљевић

На мети Бањалучана је штопер Рада Марко Прљевић, а да ли ће овај 28-годишњак појачати Борац знаће се у наредним данима.

- Оно што је јасно да нам недостаје још један штопер, а не би било лоше да се појачамо и на позицији лијевог бека. То морамо ријешити до поласка на припреме у Медулин - нагласио је Тулић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана