Италијани преокретом до побједе против БиХ

nezavisne.com, klix.ba
Италијани преокретом до побједе против БиХ

Фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине поражена је вечерас резултатом 1:2 у Торину против Италије у утакмици четвртог кола Групе Ј квалификација за пласман на Европско првенство 2020. године.

Иако су у гостима против апсолутних фаворита и вишеструких свјетских шампиона “змајеви” одиграли борбену утакмицу, те након првог полувремена имали и водство 1:0, домаћини су у наставку стигли до преокрета и читавог плијена.

Први ударац према голу у вечерашњем мечу имали су Италијани када је у 3. минути за мало поред стативе гола Ибрахима Шехића лопту послао Фабио Куаглиарела.

Након корнера у 5. минути највиши у скоку у шеснаетсрцу Италијана био је Елдар Чивић, али је његов покушај главом завршио преко гола.

Опасан напад у 15. минути почео је Мухамед Бешић, али је Едину Вишћи лопта побјегла у гол аут.

У 18. минути Един Џеко је истрчао контранапад, одлично проиграо Едина Вишћу чији шут је одрбана Италије изблокирала у посљедњи час.

Запријетили су „змајеви” и у 20. минути када је Драко Тодоровић пронашао Едина Џеку, али је капитен БиХ врхом копачке био за мало непрецизан.

Био је то период игре у којем је доминирао бх. тим, па је шут са дистанце испробао и Драко Тодоровић у 23. минути, као и Мухамед Бешић у 25. минути.

Репрезентација Босне и Херцеговине повела је у 33. минути након маестралне акције коју је започео Мухамед Бешић. Петом је додао за Едина Вишћу, а он још боље у петерцу Италије пронашао Едина Џеку који погађа за 1:0 и велико славље око 7.000 навијача БиХ на стадиону у Торину.   

Резултат се до одласка на одмор није мијењао јер је у 41. минути Ибрахим Шехић парадом спријечио Фабија Куаглиарела да погоди за изједначење.

Италијани су у другом полувремену веома брзо изједначили мајсторијом Лоренса Инсињеа који је након корнера са врха шеснаестарца волејом матирао Ибрахима Шехића.

Већ у наредном нападу Един Џеко је истрчао сам пред голмана који крајњим напорима спашава своју мрежу, а у 53. минути голман Италије је укротио и покушај Елдара Чивића. Двије минуте послије Елвис Сарић је са дистанце послао лопту за мало поред стативе, а у 57. минути ударац Едина Вишће голман избија у корнер.

Инсиње је у 70. минути главом могао до другог поготка, али је Ибрахим Шехић био на висини задатка као и у наредном нападу када је укротио покушај Киелинија. У овој акцији незгодан ударац у главу и посјекотину зарадио је Един Џеко који је након љекарске интервенције наставио утакмицу.

Одлучујући погодак за побједу Италијана постигао је Верати у 87. минути.

Фудбалери БиХ квалификације за ЕУРО настављају 5. септембра када на стадиону “Билино поље” у Зеници дочекују Лихтенштајн. Три дана касније гостоваће у Јерменији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана