Историјски успјех Брчака

Никола Лучић
Историјски успјех Брчака

Брчко - Ношени великом подршком навијача одбојкаши Младости су и у реваншу шеснаестине финала ЦЕВ купа савладали холандски Орион са 3:1 (20:25, 25:21, 27:25, 25:18) и тако постали први клуб у мушкој конкуренцији из БиХ који је изборио пласман у осмину финала другог по јачини европског клупског такмичења.

Изабраници Бранка Мишића потпуно заслужено су остварили историјски успјех, јер су још једном надиграли “лале”, а наредни противник биће им швајцарски Линдарен. Најефикаснији у редовима Брчака био је Немања Божић који је, након 27 остварених поена у првом мечу, у реваншу скупио 25. Он је можда и најпозванији да процијени снагу предстојећег противника, јер је прије двије године играо у Луцерну.

- Када сам наступао у Швајцарској играо сам против њих. Имају доста новца, много улажу у одбојку и свакако ће хтјети да прођу у сљедећу фазу. Већ сам се чуо са неколико њихових играча, и радујем се мечу. По мојој процјени мало су бољи од Холанђана, имају доста странаца, али и ми се нешто питамо. Задовољни смо нашом игром, ово је стварно велики успјех, није мала ствар доћи до осмине финала ЦЕВ купа. У Ориону су мислили да ће бити лако против нас, али су се преварили. Дали смо 120 одсто својих могућности и заслужено прошли даље. Мислим да смо одиграли боље у Холандији, али све се добро завршило - рекао је Божић. 

Он је рекао да су се њему и његовим саиграчима мало “одсјекле” ноге када су видјели колико навијача је дошло да пружи подршку.

- То се видјело у првом сету, али када смо ушли у утакмицу било је фантастично. Навијачи су направили сјајан амбијент и било је задовољство играти - изјавио је Божић.

Иако је недавно појачао редове Младости, сјајни коректор брзо се адаптирао на нову средину. Он је рекао да је тајна у томе што добро познаје све момке.

- Дружимо се и када играмо одбојку на пијеску. Осјећам се као свој на своме, најбитније је да екипа има добру комуникацију и онда је све лакше - закључио је Божић.

Порази Радника и Гацка

Одбојкаши бијељинског Радника поражени су од Црвене звезде са 0:3 (17:25, 18:25, 18:25) и у реванш утакмици шеснаестине финала Купа изазивача. Они су тако завршили европску причу за ову сезону, баш као и одбојкашице Гацка које су у реваншу шеснаестине финала ЦЕВ Челенџ купа поражене максималним резултатом од Хапоел Кфар Сабе у Израелу (18:25, 13:25, 22:25).

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана