Интернационални карате турнир “Бан Светислав - Тиса Милосављевић”: Бранковићу трофеј

Дарко Пашагић
Интернационални карате турнир “Бан Светислав - Тиса Милосављевић”: Бранковићу трофеј

Бањалука - Члан Клуба борилачких спортова Кастра из Бањалуке Страхиња Бранковић био је најбољи на позивном такмичењу “Бањалучки побједник” у апсолутној категорији, које је одржано у склопу четвртог Интернационалног турнира “Бан Светислав - Тиса Милосављевић” и уз пехар освојио и новчану награду.

На овом позивном такмичењу наступило је пет најбољих сениора из БиХ и Бранковић је са двије убједљиве побједе стигао до вриједног пехара.

- Ова побједа ми је велики стимуланс за даљи наставак каријере, а одличје посвећујем свом клубу, који је и на овом такмичењу показао да има велики потенцијал, јер смо освојили укупно 11 медаља - нагласио је Бранковић.

Иначе прво мјесто у генералном пласману освојио је Нитен из Градишке са 83 поена, освојивши 38 медаља (14 златних, 17 сребрних и седам бронзаних). Друго мјесто припало је бањалучком “Синђелићу” са 62 поена (15, 5, 7), а треће “Шеснаестој” из Бањалуке са 39 поена (12, 1, 1).

На овој смотри, коју је организовала Школа каратеа Карате клуба Шотокан наступио је 331 такмичар (200 у мушкој и 131 у женској конкуренцији) из 21 клуба из БиХ. Најуспјешнији такмичар у мушкој конкуренцији био је члан Рефлекса из Доњег Вакуфа Елмир Јуларџија, који је освојио три златне и једну бронзану медаљу. Његова клупска колегиница Амна Кењар била је најуспјешнија у женској конкуренцији са двије златне и двије сребрне медаље.

- Драго ми је што смо Елмир и ја били најбољи. Било нам је веома лијепо у Бањалуци и на овом турниру, а организатор Шотокан заслужује све похвале за организацију - истакла је Амна Кењар.

Шотокан

Тренер Школе каратеа Карате клуба Шотокан Рајко Врањеш био је презадовољан послије турнира.

- Као што је познато резултати домаћина не иду у генерални пласман, али да је било тако ми бисмо били трећи са 41 бодом уз освојене 22 медаље (седам златних, пет сребрних и десет бронзаних). Наш успјех добија на тежини јер су сва наша одличја освојена у катама, гдје смо били убједљиво најбољи. Показали смо да је пред нашим клубом будућност, а посебно је одушевио шестогодишњи Урош Петровић, који је у категорији ката 2010. годиште и млађи показао велики таленат и освојио прво мјесто. Све у свему, успјешан турнир, о чему говоре и похвале од свих учесника - рекао је Врањеш.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана