Икогеа јури побједу за искупљење

Милан Зубовић
Икогеа јури побједу за искупљење

Лакташи - Послије два везана пораза у АБА лиги Игокеа је под императивом побједе против Крке у вечерашњем сусрету петог кола који у Лакташима почиње од 18.30 часова.

Та два неуспјеха нису трагично схваћена јер су доживљена од шампиона Будућности и Црвене звезде, док много веће проблеме тренер Ненад Трајковић има са повредама играча, па на идућем мечу неће моћи да рачуна на Вука Радивојевића, који је због хематома на руци пропустио прошли меч, баш као и Филип Адамовић, који би сада ипак требало да буде спреман, а и Томислав Зубчић је требало да се опорави од повреде. До сада су шест пута играли у Лакташима и домаћин је славио на четири сусрета, док је добио и посљедњи. Игокеа за сада има један тријумф уз три пораза док екипа из Новог Места има половичан учинак, а у посљедњем колу направила је изненађење побиједивши Партизан на свом терену.

- Долазимо након два пораза против јаких екипа Будућности и Звезде, док уједно имамо проблема са повредама. Међутим, то не треба да нам буде оправдање, јер играмо код куће и морамо да се сакупимо и покушамо да добијемо ту утакмицу. Крку су сви отписивали прије почетка лиге, док их је побједа над Партизаном вратила. Ту су утакмицу одлично одиграли иако им није све ишло од руке. Дошли су до веома битне побједе која им је дала нову снагу, па сада неће доћи да се предају већ долазе да побиједе - казао је плејмејкер Дарко Талић, који је на најбољи начин искористио указане минуте на два претходна сусрета.

Тренер Трајковић апострофирао је да пажњу морају обратити на двојац под кошем.

- Крка је против Партизана показала да је ријеч о искусном тиму који воде два играча, Паоло Маринели и Лука Лапорник. Имају искусне центре Јуру Лалића и Далибора Ђапу те су показали да могу одиграти агресивно и паметно, као и да неки играчи могу изаћи из оквира и тројкама преокренути резултат. Имаћемо тежак задатак, с обзиром на ситуацију у којој се налазимо - рекао је Трајковић.

Партизан се враћа у "Арену"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана