Играч са НБА репутацијом постао члан Игокее

Милан Зубовић
Играч са НБА репутацијом постао члан Игокее

Лакташи - У само три дана Игокеа је потписала уговоре са три кошаркаша и то три бека. Прво се међу Александровчане вратио Филип Адамовић који је наступао за Цмоки Минск, затим је млади Аљоша Јанковић потписао свој први професионални уговор, да би се на крају о сарадњи договорио и Орландо Џонсон.

- Наш нови члан Џонсон је стигао и биће спреман да игра први сусрет на Суперкупу АБА лиге против Будућности сутра од 20.30 часова. До тада ће одрадити неколико тренинга и упознати се са екипом - изјавио је спортски директор Игокее Павле Ћоровић.

Са озбиљном каријером иза себе, Американац стиже у редове јединог АБА лигаша из БиХ, а посљедњи клуб био му је Ал Ријад из Бејрута са којим је дошао до титуле у Либану. Драфтован је 2012. године и као 36. пика изабрао га је Сакраменто и одмах трејдовао у Индијану која је с њим потписала вишегодишњи уговор. Рекорд каријере у НБА лиги постигао је 23. марта 2013. против Атланте када је остварио 15 поена, а током руки сезоне играо је и за развојни тим Форт Вејн у НБДЛ лиги. Потом је у три наврата играо за Остин Спарсе, развојни тим Сан Антонија, док је имао десетодневне уговоре са Сакраментом, Фениксом и Милвокијем. Једно вријеме провео је на Филипинима, а прво европско искуство имао је у Лаборал кући 2014, док је дио сезоне 2016/17. одрадио у руском Униксу. Одиграо је 103 утакмице у НБА лиги као и 12 у плеј-офу најјаче лиге свијета. Био је члан репрезентације САД на Универзитетским играма у Шенжену 2011. године на којем је Србија освојила злато, а Американци испали у четвртфиналу од Литваније.

Осим њега, Игокеа на позицији плејмејкера располаже још са повратником Адамовићем као и младим Јанковићем те Дарком Талићем. На позицијама бека шутера тренер Ненад Трајковић може да рачуна на капитена Вука Радивојевића, Ђорђа Милошевића, Џимија Гевина и Треја Кела који може да покрије позицију ниског крила као и Домен Лорбек те Далибор Илић. “Златни орлић” добијаће прилику и на позицији крилног центра, гдје играју Сава Лешић и Томислав Зубчић који ће често бити на позицији центра, гдје се налази Роберт Рикић.

Џонсон није једини Американац са НБА искуством који је стигао у Игокеу пошто су прошле сезоне играли Дорел Рајт, који је био члан Голден Стејта, и Малколм Ли који је наступао за Минесоту и Филаделфију. Раније су играли Амал Мекаскил и Донел Харви.

Парови

Прву утакмицу на другом издању Суперкупа АБА лиге одиграће Партизан и Морнар сутра од 18 часова, док ће од 20.30 на паркет изаћи Игокеа и Будућност. Другог дана од 18 сати снаге ће одмјерити Цедевита и Задар, а од 20.30 Црвена звезда и Олимпија. Побједници мечева играних првог дана састаће се у првом полуфиналу, а побједници другог дана у другом и оба су на распореду у суботу. Финале је у недјељу од 21 час.

Дружење дјеце са кошаркашима

Промоција Суперкупа АБА лиге биће обављена и у бањалучком парку “Петар Кочић” гдје ће бити организовано дружење дјеце са кошаркашима. Окупљање је планирано за данас у подне и са дјецом ће се дружити кошаркаши из осам екипа које ће се борити за други трофеј овог такмичења од сутра до недјеље. На импровизованом терену биће постављен кош па ће дјеца играти кошарку појачана једним кошаркашем, а такмичиће се и у шутирању на кош.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана