Игор Додик уручио двоја инвалидска колица ККИ “Бијељина”

Срна
Игор Додик уручио двоја инвалидска колица ККИ “Бијељина”

Бањалука - Генерални менаџер Кошаркашког клуба “Игокеа” из Александровца Игор Додик уручио је вечерас у Бањалуци двоја инвалидска колица представницима Кошаркашког клуба инвалида /ККИ/ “Бијељина”.

Додик је поручио да неће стати на овој донацији, него ће наставити помагати свима којима је помоћ потребна.


“Стојимо на располагању клубовима и организацијама, не само у сфери кошарке већ и другим”, рекао је Додик новинарима у Спортској дворани “Обилићево” уочи утакмице првог кола првенства Републике Српске између кошаркашких клубова “Врбас” из Бањалуке и “Бијељине”.

Додик је рекао да је прије два мјесеца посјетио ККИ “Бијељина” гдје му је предочено шта им је потребно за несметано функционисање.

“На Скупштини АБА лиге ћемо засигурно покренути питање да се и инвалиди укључе у ту лигу у оквиру истог система и видјећемо колико ћемо у томе успјети”, рекао је Додик, који је и предсједник АБА лиге.

Он је изразио задовољство што је у име “Игокее” уручио донацију ККИ “Бијељина”, те захвалио предсједнику ККИ “Врбас” из Бањалуке Маринку Умичевићу који му је помогао при набавци инвалидских колица.

Предсједник ККИ “Врбас” Маринко Умичевић нагласио је да овакве акције треба да буде примјер и другима.

“Ово је скуп спорт, инвалидска колица коштају 10.000 КМ. Ми се боримо да буде укинут ПДВ на ова помагала, као што је свуда у свијету”, рекао је Умичевић.

Чланови ККИ “Бијељина” Михајло Јоксимовић и Предраг Шаренац, којима су уручена нова колица, рекли су да им то значи много, те захвалили Игору Додику и свима који су им то омогућили.

Тренер ККИ “Бијељина” Ново Трифуновић уручио је у име овог клуба захвалнице Игору Додику и Маринку Умичевићу.

Помоћник министра за спорт Републике Српске Драган Јаћимовић, који је присуствовао догађају, рекао је да Влада Српске подржава овакве акције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана