Игокеа тражи прве бодове у Загребу

Милан Зубовић
Игокеа тражи прве бодове у Загребу

Лакташи - Прилику за први тријумф у новој сезони АБА лиге кошаркаши Игокее имаће вечерас од 18 часова када у другом колу гостују Цибони.

Александровчани су поражени у првом колу од Меге пред својима навијачима и на пут за Загреб отишли су без звучног појачања Орланда Џонсона са којим је раскинута сарадња због његове недовољне физичке спремности па ће на бековској позицији више до изражаја доћи старосједиоци Вук Радивојевић и Ђорђе Милошевић. Екипа Ненада Трајковића покушаће да прекине лошу серију у “Драженовом дому” гдје је везала три неуспјеха и посљедњи пут славила марта 2015, а прошле сезоне “пала” у неизвјесној завршници. До сада су одиграли седам мечева на којима су гости три пута славили.

- Цибона је показала квалитет против Црвене звезде коју је намучила у првом колу и састављена је од искусних играча које са клупе добро води тренер Иван Велић. Знају да промене ритам па у одбрани играју зону, зонски пресинг или меч ап зону чиме знају да поремете напад противника. Обавили смо скаутинг и једино што може да нас изненади је нови играч Џеферсон који је недавно стигао, а изузетно је квалитетан. Припремићемо изненађења за њих да бисмо исправили оно што смо покварили на домаћем терену - рекао је Трајковић.

Повратник у редове Игокее и АБА лигу Филип Адамовић вјерује да могу до тријумфа на тешком гостовању у Загребу гдје се некада радовао тријумфу.

- Очекујем да дамо све од себе и да се послије утакмице можемо погледати у огледало, а да ништа не замјеримо. Побједу не можемо обећати, али велику борбу можемо. Цибона игра на домаћем терену и њој дајемо улогу фаворита, али наш циљ је јасан. Идемо у Загреб да добијемо утакмицу - рекао је Адамовић.

Загорац донио побједу

Предвођен Радом Загорцем Партизан је побиједио Олимпију са 82:79, а крилни кошаркаш постигао је 26 поена чиме је био најзаслужнији за другу побједу своје екипе ове сезоне. Остали резултати другог кола: Задар - Цедевита 85:95, Мега - ФМП 89:61. Будућност - Црвена звезда, Крка - Морнар (играно синоћ).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана