Игокеа се неће жалити због спорних 38 секунди

Милан Зубовић
Игокеа се неће жалити због спорних 38 секунди

Лакташи - Руководство Игокее највјероватније се неће жалити на пропуст записничког стола и делегата утакмице са Црвеном звездом када је сат који мјери вријеме мировао 38 секунди.

Наиме, на 8,01 минут до краја треће четвртине семафор који показује вријеме је стао на 38 секунди током којих су Београђани поентирали, а онда је вријеме почело да тече и није било надокнађивања. И поред тога што је велики број представника седме силе покушао да укаже судијама на пропуст, они су остали нијеми и нису ништа предузели када је то у питању. Из Игокее се нису званично огласили, а, према незваничним информацијама, неће се жалити јер је у питању пропуст делегата, а то је на овој утакмици био Милош Вујинић. Када би био покренут поступак, највјероватније би делегат био суспендован, док од понављања утакмице не би било ништа. Звезда је уписала тријумф са резултатом 79:77, а оба тренера нису примијетила да нешто није било у реду са семафором, док су у том периоду поентирали Џо Регланд и Мајкл Оџо.

- Нисам видео и то нисам чуо те чујем од вас. Изненађен сам и затечен. Не бих да то коментаришем. Не знам шта да радим. Рећи ћу челницима и на њима је да даље поступају - рекао је тренер домаћих Драган Николић.

Сличног мишљења био је и његов колега са Звездине клупе Милан Томић.

- Не зна се шта се десило. Не гледам на сат. Не знам шта бих рекао о том питању - казао је Томић.

За разлику од неких ранијих издања, Игокеа се овај пут представила у одличном свјетлу и имала је одличну прилику да постане прва која ће нанијети први пораз Београђанима, али Вук Радивојевић није био прецизан у шуту за три поена неколико секунди прије краја меча, док Данило Анђушић није погодио двојку за продужетак. Бриљирао је Регланд, који је креирао преокрет у посљедњим минутима.

- Дошли смо до ситуације коју ми тренери највише волимо и имали смо два отворена шута за победу. Имали смо два шута за тријумф против казнене експедиције и много ће се причати о последњем шуту. Некада недостаје мрвица среће да истрајеш у борби против изузетно квалитетног противника. Ипак, све смо одрадили што треба и немам шта да замерим својим играчима, који су дали све од себе. Од сутра Јово наново. Жарко смо желели победу и било је јасно колико смо је хтели, што се види по броју офанзивних скокова. Борили смо се од првог до последњег минута. Утакмица је била квалитетна и тражили смо се током меча, а и Звезда је имала сличних проблема те је стигла ослабљена - рекао је Николић.

Овог пута одбрана је дјеловала много боље него на ранијем мечевима, док су домаћи први пут заиграли без Томислава Зубчића, који је отишао у Манресу, а прилику су добили Марко Луковић и Грант Џерет.

Од наших новајлија Луковић се више уклопио, Џерет мање, баш као што сам и најавио - казао је Николић.

На другој страни, Звезда је наступила без Маика Цирбеса, Билија Берона и Бранка Лазића, док се пред крај трећег периода повриједио Филип Човић, који је отишао у свлачионицу и више се није враћао.

- Честитам играчима на победи и овакве победе су нам потребне. Овакве утакмице треба знати добити. Направили смо доста грашака и дозволили 22 скока у нападу Игокее. Лоше смо играли, али смо добили. Дошли смо ослабљени, али то нећу никада рећи јер имамо 15 играча и то је само изговор. Хвала навијачима који су дошли да нас подрже и стално су ми говорили - убаци Кешеља, па су ме и насмејали - изјавио је Томић.

Тринкијери грмио на Маринковића

Партизан је прегазио Крку са 87:55, а тренер Андреа Тринкијери имао је шоу на тајм-ауту када је галамио на Вању Маринковића у тренутку када је тим имао велику предност.

- Ниси озбиљан. Ушао си, ниси спреман. Не желиш бити бољи, не интересује те да будеш бољи. Ти немаш “гарбиџ тајм” са 21 годином. Када будеш имао 30, онда ћеш имати. У сваком моменту мораш да будеш бољи. У свакој акцији. Игра се са главом. Хоћеш или нећеш? - рекао је Тринкијери Маринковићу.

“Гарбиџ тајм” је амерички израз за дио меча када екипа има 20 или више поена предности у посљедњих неколико минута па шансу добију играчи који имају мању минутажу. “Црно-бијеле” је предводио Маркус Пејџ са 17 поена, Алексеј Николић је убацио 15, док је код поражених Лука Лапорник постигао 13 поена.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана