Игокеа преговара са Трифуновићем

Душан Репија
Игокеа преговара са Трифуновићем

Лакташи - Челници Игокее успоставили су контакт са реномираним стручњаком Александром Трифуновићем са жељом да он предводи тим у идућој сезони.

Како сазнајемо, прелиминарни разговори обављени су прије извјесног времена и обје стране су заинтересоване за сарадњу, па ће ускоро поново за преговарачки сто. Трифуновић (51) има прилично завидну личну карту јер је осим Црвене звезде у којој је оставио и најдубљи траг као играч, водио Лијетувос Ритас, Паниониос, Спартак из Санкт Петербурга, Жалгирис, Астану, Јешилгиресун и Каршијаку, на чијој клупи је сједио прошле сезоне. Највише успјеха имао је са Жалгирисом, јер је најбољи литвански клуб одвео до шампионске титуле и Купа, те је два пута освојио Балтичку лигу. Игокеа је имала прилично турбулентну прошлу сезону и промијенила три тренера. Припреме и неколико уводних кола у АБА лиги одрадио је Ненад Трајковић, којег је послије серије лоших резултата замијенио његов помоћник Жарко Милаковић. Ни млади стручњак није се дуго задржао на клупи, па је сезону крају привео Драган Николић. Српски тренер испунио је задатак који је стављен пред њега - изборио опстанак, али очигледно није убиједио челнике Александровчана да постане дугорочно рјешење. 

Када буде дефинитивно познато ко ће водити тим онда ће почети склапање тима за нову сезону. Игокеа је и у том сегменту прилично лутала, јер је минуте уписало 19 кошаркаша, од 20 максималних колико је и дозвољено према правилима АБА лиге у једној сезони. Неки су отишли послије неколико утакмица, неки се задржали до краја сезоне, а извјесно је да ће у нову кампању кренути капитен Вук Радивојевић, Марко Луковић, Дарко Талић, Немања Николић, те Далибор Илић, који је на позајмици у Мега Лексу. Могућност да продужи уговор на још једну сезону има Сава Лешић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана