Игокеа по круну без Илића и Јанковића

Милан Зубовић
Игокеа по круну без Илића и Јанковића

Лакташи - Титулу шампиона Лиге младих БиХ јуниори Игокее браниће против Спарса и Слободе 23. и 24. јуна на завршном турниру чији домаћин тек треба да буде одређен.

Екипа из Александровца изборила је финални турнир побједама над Зрињским (93:67) и Кошем (76:53) тако да ће бити у прилици да понови прошлогодишњи успјех када је без пораза стигла до трофеја. Ипак, ове године такмичење није на нивоу прошлогодишњег, када је била играна лига, док је сада све сведено само на неколико утакмица завршнице.

- Такмичење дјелује неозбиљно јер шампион постаје екипа која побиједи у четири утакмице, док је прошле године било боље и млади играчи имали су прилику да одмјере снаге са много више тимова. На полуфиналном турниру одиграли смо двије утакмице заредом, што довољно говори о озбиљности рада Кошаркашког савеза БиХ - изјавио је тренер Игокее Дарко Тркуља који је бригу о јуниорском тиму преузео од Жарка Милаковића када је овај био постављен за кормилара сениорске екипе.

Иако ће бити ослабљени на предстојећем завршном турниру, размишљају само о трофеју.

- Очекујемо да добро играмо и одбранимо титулу иако ћемо бити некомплетни. Не можемо да рачунамо на Далибора Илића и Аљошу Јанковића који су добили слободно јер су одиграли огроман број утакмица током сезоне, док Илића од 17. јуна очекују обавезе на припремама јуниорске селекције Србије, баш као и нашег новог члана Филипа Његовановића. С њим смо договорили да постане пуноправни члан од идуће сезоне. Уједно, тешко да ћемо моћи рачунати на Данила Цветића који је повриједио раме па је питање да ли ће се опоравити до тада - казао је Тркуља.

Члан Игокее Лука Вуковић увршћен је на шири списак У18 репрезентације БиХ која ће под вођством селектора Бориса Џидића играти на Европском првенству А дивизије од 28. јула до 5. августа у Летонији.

Пионири и кадети

Будућност из Бијељине биће домаћин завршног турнира у пионирској конкуренцији (16. и 17. јун), а поред њих наступиће још Хантерс Приједор и Леотар из Требиња. Кадетски тим екипе из Бијељине изборио је наступ на завршном турниру, а поред њега још ће играти Игокеа и сарајевски Спарс. Ниједан клуб из КС Херцег-Босне није изборио пласман на завршни турнир, чиме су наставили својеврстан бојкот овог такмичења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана