Игокеа не игра на два фронта

Милан Зубовић
Игокеа не игра на два фронта

Лакташи - Кошаркашки клуб Игокеа идуће сезоне играће само у АБА лиги и неће наступати у Лиги БиХ, иако је било наговјештаја да ће бити учесници. Жеља појединаца из одређених кошаркашких клубова била је да вишеструки шампион БиХ наредне сезоне паралелно игра два такмичења, али од тога неће бити ништа па ће Александровчани осми пут наступити само у регионалној лиги.

- Нећемо играти у Лиги БиХ, иако је било неких најава. Појединци су пласирали приче да ће Игокеа наступити, али та тачка уопште није била на дневном реду Управног одбора Кошаркашког савеза БиХ, тако да није дошла на гласање и одлучивање - изјавио је спортски директор Игокее Павле Ћоровић.

Прошле сезоне Игокеа је имала развојни тим Студент Игокеу, који се такмичио у Првој лиги Републике Српске, гдје ће наступати и од наредне јесени. У идућу сезону кренуће са новим тренером, који је добро познат играчима.

- Студент остаје наш развојни тим у којем ће се калити млади играчи и стасавати за прву екипу. Амбиције су јасне и везане су за опстанак у друштву прволигаша, док ће тренер највјероватније бити Александар Ћикић, а Дарко Тркуља, који је кратко водио тим након преласка Жарка Милаковића у прву екипу, вратиће се на позицију координатора млађих селекција коју је и раније обављао - казао је Ћоровић.

Игокеа је одредила цијену улазница за идућу сезону па ће сезонска карта коштати 50 марака и са њом ће се моћи ући на све утакмице у сезони, као и на мечеве за Црвеном звездом и Партизаном, који изазивају највећу пажњу навијача. Цијена појединачне улазнице за утакмице Јадранске лиге коштаће пет марака, док ће појединачне карте за мечеве са београдским “црвено-бијелима” односно “црно-бијелима” коштати 15 КМ.

Сарадња

Када је у питању сарадња са Борцем и Братунцем, Ћоровић је рекао да преговори трају.

- Ништа још конкретно нисмо направили и у преговорима смо, тако да постоји шанса да се договоримо и направимо неки вид сарадње. Вјерујем да ћемо се договорити до почетка сезоне - казао је Ћоровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана