Игокеа напада пехар АБА лиге

Милан Зубовић
Игокеа напада пехар АБА лиге

Бар - Млади кошаркаши Игокее браниће треће мјесто на финалном турниру јуниорске АБА лиге пошто су на квалификационом турниру у Бару освојили друго мјесто у групи А.

Са по двије побједе и пораза изабраници тренера Александра Ћикића завршили су квалификациони турнир иза Цедевите, а испред Меге, Крке и Морнара. Своје побједе одлично су распоредили, док су у одлучујућем мечу за пролазак даље били бољи од Меге са 87:85 и тако се осветили за пораз у прошлосезонском полуфиналу Фајнал фора. Бриљирао је Далибор Илић, који је из сениорског тима пребачен у јуниорски, а пружио је маестралне партије и био лидер екипе.

- Илић је водиља овог тима у сваком смислу. Васпитање које носи из куће и утицај на остале момке је нешто немјерљиво. Игре које је показао у Бару још су један од показатеља да је ријеч о изузетној личности и таленту, који ће постати врхунски кошаркаш - рекао је Ћикић.

Иако су водили са 67:60, Мега се вратила у сусрет и повела са  85:78, што је дјеловало као крај снова о новом Ф4. Ипак, нису се предали, а управо је Илић реализовао два слободна бацања за кључну предност 14 секунди прије краја, док је у преосталом времену Бошко Бумбић био непрецизан у шуту за три поена.

- За клуб је јако битно да је наставио континуитет рада кроз јуниорско такмичење АБА лиге. Момци у њему сазријевају за сениорску кошарку, а група у Бару показала је различиту кошарку и дефинитивно је добра школа за даљи рад. Одигравање четири утакмице у четири дана било је веома напорно, како физички тако и психички, те није било времена за туговање или радовање - истакао је Ћикић.

Иако су турнир отворили поразом, успјели су да се домогну другог мјеста.

- Прва утакмица са Морнаром (89:81) показала је доста наших слабости, које смо кроз побједу против Крке (82:75) и пораз од Цедевите (67:80) покушали да ријешимо у ходу. Све мањкавости минимализоване су на утакмици са Мегом, па је побједа у посљедњим секундама дошла као награда за ове момке, којима је највећи добитак одигравање још два меча на високом нивоу - додао је Ћикић.

Поред Игокее, наступ на Фајнал фору изборили су још Црвена звезда, Цедевита и Цибона, док ће мјесто бити накнадно одређено, као и термин.

Бриљантни Илић

У мечу са Мегом Илић је постигао 37 поена и имао 18 скокова, а пратио га је Душан Нешковић са 20 поена. Илић је имао нестварне бројке на турниру и просјечно је биљежио 29 поена, уз 17,1 скок, 3,5 асистенција и 43,8 индексних поена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана