Игокеа без Американаца гостује Звезди

Милан Зубовић
Игокеа без Американаца гостује Звезди

Лакташи - На најтеже могуће гостовање Игокеа иде десеткована. Управа екипе из Александровца раскинула је уговоре са Трејом Келом и Џимијем Гевином након само три кола АБА лиге, тако да у екипи више нема Американаца, јер је прије три седмице отказ добио и Орландо Џонсон.

Изабранике тренера Ненада Трајковића у суботу од 21 час очекује сусрет са Црвеном звездом, у којем он неће моћи да рачуна ни на капитена Вука Радивојевића, због хематома на надлактици.

 

- Као аутсајдери идемо на ноге Звезди, која је показала да је најјачи тим у АБА лиги, али и Еврокупу. И поред кадровских проблема идемо да одиграмо добру утакмицу. Путујемо без Треја Кела и Џимија Гевина, који више нису са нама, док је Радивојевић ровит и има повреду руке добијену на мечу са Будућности, тако да ћемо покушати да га сачувамо за наредне утакмице, док су остали здрави - изјавио је Трајковић.

Појачања би требало да стигну већ идуће седмице.

- Планирамо да доведемо добро појачање и онај ко буде дошао мораће да остане до краја. Кел и Гевин нису испунили очекивања. Имали смо добар уговор са њима и могли смо да будемо незадовољни те да тражимо друге играче. Не кажем да немају квалитет, али се једноставно нису уклопили и показали оно што смо очекивали за овај ниво такмичења, па смо одлучили да потражимо боље играче који ће нам донети квалитет какав смо имали са Орландом Џонсоном против Будућности. Треба нам неко за кога ћемо бити сигурни да ће дати 15 поена по утакмици - истакао је Трајковић.

Признао је да на ову утакмицу иде без оптерећења, јер екипа само може да профитира, јер нема шта да изгуби, док ће шансу на позицији организатора игре добити млади Дарко Талић, који се одлично показао у мечу са Подгоричанима.

- Талић је добио одговарајућу минутажу, јер је на тренингу показао да је сазрео и уз неке корекције у нападу може да буде много бољи. Далибор Илић све је бољи на тренинзима и дошао је моменат када он треба да добије неки минут више на овој утакмици, што ће бити велико искуство за њега. Нека игра без оптерећења и једино треба да се бори као лав - нагласио је Трајковић.

Перспективни Илић нада се добром издању своје екипе, али је свјестан да играју против много јачег тима.

- Звезда је најквалитетнији тим у лиги, али то не значи да се унапријед предајемо, јер имамо квалитет и вјерујем да ћемо одиграти добру утакмицу те пружити јак отпор Звезди. Трудићемо се да на терен пренесемо оно што смо се договарали и да искористимо њихове грешке - рекао је Илић.

Парови четвртог кола, субота: Крка - Партизан (17), Црвена звезда - Игокеа (21). Недјеља: Задар - Морнар (17), Цибона - Цедевита (19). Понедјељак: Будућност - ФМП (18). У петак су играли Мега - Олимпија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана