Хаџић учврстио Радник у горњем дијелу табеле

Дарко Пашагић
Хаџић учврстио Радник у горњем дијелу табеле

Бијељина - Фудбалери Радника остварили су пету првенствену побједу, а жртва изабраника Младена Жижовића био је Широки Бријег, који је савладан са 2:1.

Послије овог тријумфа Бијељинци су остали на петој позицији, али су се сада тиму са "Пецаре" примакли на само бод заостатка са реалним шансама да их у преостала четири јесења кола стигну и престигну.

Јунаци побједе били су стријелци Демир Пецо и Ирфан Хаџић, који је четвртим голом у сезони постигнутим у 65. минуту свом тиму донио предност, а касније се испоставило и тријумф у дуелу 15. кола.

- Послије одличне утакмице у Крупи у којој смо освојили бод, али се и доста напромашивали, прижељкивали смо да у дуелу са Широкобријежанима дођемо до цијелог плијена. Није нас деморалисало ни вођство ривала, јер смо практично већ у наредном минуту преко Пеце стигли до изједначења. У свлачионици смо се договорили да још више стиснемо у наставку и ето мени се посрећило да постигнем гол и свом тиму донесем сва три бода - нагласио је Хаџић.

Од почетка сезоне кормилар Жижовић је стално забринут малим бројем голова које постиже његова екипа, иако се шансе ређају као на траци.

- Иако ове јесени имамо доста проблема са реализацијом, високо смо пласирани на табели. Ако поправимо тај сегмент можемо још боље. До краја јесени остала су још четири кола, у којима смо три пута гости - Челику, Младости и ГОШК-у, а дочекујемо Слободу. Имамо прилично повољан распоред и прилику да освојимо доста бодова, те се још више учврстимо у горњем дијелу табеле. Међутим, иако ривали нису из самог врха морамо бити и те како опрезни, јер нас сваки кикс може гурнути корак уназад на табели - наставио је центарфор Бијељинаца.

Радник већ трећу годину пружа запажене партије у елити БиХ.

- У клубу се одлично ради на свим пољима. Направљено је неколико добрих трансфера, на мјеста бивших саиграча доведена су квалитетна појачања са великим искуством у Премијер лиги, тако да се то много не осјећа на квалитету игре Радника. Вјерујем да ће тако бити и до краја сезоне и очекујем да останемо у самом врху табеле - додао је Хаџић.

Тренер Жижовић био је пресрећан што је његова екипа стигла и престигла резултатски минус и освојила бодове.

- Још једном смо показали да имамо такмичарски карактер и да се можемо вратити и из "минуса". На корак смо од четвртог мјеста и борићемо се за њега до краја сезоне. Уколико у томе успијемо, то би био фантастичан успјех - рекао је Жижовић.

Листа стријелаца

12 голова: Билбија (Зрињски),

10 голова: Крпић (Жељезничар),

8 голова: Кољић (Крупа),

7 голова: Татар (Сарајево),

6 голова: Ахметовић, Велкоски (Сарајево),

5 голова: Рахмановић (Сарајево),

4 гола: Хусић (Звијезда 09), Зец (Жељезничар), Ханџић (Сарајево), Дедић (Челик), Видовић (Слобода), Анђушић (Младост), Хаџић (Радник)....

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана