Граховац као Чилаверт

Дејан Јовичић
Граховац као Чилаверт

Србац - Након пуне двије деценије голман Бранко Граховац вратио се у србачку Слогу, гдје је направио прве фудбалске кораке, а у финалу Купа Општинског фудбалског савеза Србац подсјетио је на славног парагвајског голмана Хозеа Луиса Чилаверта.

Наиме, у побједи свог тима над браниоцем трофеја Младости из Бајинаца, Граховац је фантастичним поготком из слободног ударца изједначио на 3:3, а Слога је на крају славила са 4:3. Овим поготком је вратио сјећања на утакмицу Суперлиге Србије из 2008. године када је у дресу Борца из Чачка топовским ударцем донио бод својој екипи против ОФК Београда. Граховац се вратио из фудбалске пензије како би помогао Слоги да избори опстанак на друголигашком западу, а ово му је била четврта утакмица у дресу матичног клуба након повратка. Прошли меч био је први који је одиграо пред домаћим навијачима.

- Оно што сам осјећао када сам истрчао на терен не може се описати ријечима, јер су на трибинама били моја породица и пријатељи. Поникао сам у овом клубу, који је моја друга кућа и због тога сам прихватио понуду да преузмем функцију спортског директора, а када је загустило у борби за опстанак, ријешио сам да се вратим из пензије и помогнем друговима да осигурају мјесто на друголигашком западу и наредне сезоне - рекао је Граховац.

Поред функције спортског директора, Граховац је преузео бригу и о Слогиној школи фудбала заједно са некадашњим голманом Славком Вујићем, који је својевремено бранио за Рад. Са подмлатком Слоге раде већ три мјесеца, а стигли су и први резултати, јер су се три полазника школе фудбала нашла на ширем списку кандидата за репрезентацију РС у узрасту од 12 до 14 година.

- Пробну утакмицу одиграли су у Броду заједно са другим талентованим дјечацима из цијеле Српске. Веома сам задовољан њиховим залагањем, а прије свега квалитетом који су показали. Наш млади голман Лазар Шарић проглашен је играчем утакмице, што мени као голману посебно импонује - рекао је Граховац.

Истакао је да је Слога обезбиједила бесплатан превоз три пута седмично на тренинге за сву дјецу која долазе из сеоских средина, што је новина у раду ове школе фудбала.

  • Желимо на овај начин да пружимо шансу дјеци из цијеле општине, а не само из ужег дијела града, и да омогућимо долазак на тренинге и онима који можда то нису финансијски у могућности. На овај начин стварамо квалитетну базу фудбалера која ће у будућности бити носилац тима - истакао је Граховац.

Богата каријера

Током каријере Граховац је бранио боје Зете из Голубоваца, сарајевског Жељезничара и Борца из Чачка, са којим је играо Куп УЕФА. Највећи траг оставио је у Румунији, гдје је освојио прву титулу са Оцелулом у 50 година дугој историји клуба и бранио у Лиги шампиона против Манчестер јунајтеда, Бенфике и Базела. Прије одласка у пензију неколико година је наступао за Јаши, са којим је играо у Лиги Европе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана