Градишчани воде напад Партизана

Душан Репија
Градишчани воде напад Партизана

Београд - Велика жеља Горана Закарића коначно је испуњена пошто ће у петак и званично потписати трогодишњи уговор са Партизаном.

Досадашњи нападач Жељезничара био је још почетком љета на мети клуба из Хумске и није крио да жели у Београд, али га Жељезничар није пуштао. Зарадио је и суспензију због које још није одиграо ниједан меч за тим са “Грбавице” ове сезоне, али се, на његову срећу, све расплело како је и замишљао. Иако још није стигла званична потврда, “црно-бијели” су пристали да плате обештећење у износу између 150.000 и 200.000 евра, а Сарајлије то прихватиле, јер је добро познато да ниједан тренер не жели незадовољног играча у екипи.

Закарић би требало да ријеши питање неефикасности Партизана на старту сезоне јер се тим Мирослава Ђукића, изузимајући мечеве против Рудара из Пљевља, углавном мучио да пронађе пут до мреже противника. Интересантно, нападачки тандем чиниће са земљаком из Градишке Огњеном Ожеговићем па ће се утакмице “црно-бијелих” сигурно с још већим нестрпљењем чекати у овом граду. Тренер Мирослав Ђукић осим њих двојице у врху напада има још Рикарда Гомеша, док је Немања Николић доживио повреду кољена због које ће паузирати још неко вријеме. Закарић је прошао комплетну омладинску школу Козаре и врло млад дебитовао у првом тиму, а чим је напунио 18 година, прешао је у Широки Бријег. У Херцеговини је имао одличну сезону, што је примијетио ловац на младе играче Здравко Мамић и одвео га у Динамо. Ипак, у Загребу није ишло све како треба, па је идућих шест сезона провео по позајмицама у Широком, Локомотиви, Зрињском и Славен Белупу, да би у јануару 2017. дефинитивно напустио Динамо и скрасио се у Жељезничару. На “Грбавици” је коначно доказао таленат и послије прве сезоне добио награду за најбољег играча Премијер лиге по избору играча и тренера. Партизан сутра игра реванш меч другог кола квалификација за Лигу Европе и у Литванији чува минималну предност против Тракаија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана