Горак укус послије тениског меча рукометних великана: Публика пала на испиту хуманости

Никола Лучић
Горак укус послије тениског меча рукометних великана: Публика пала на испиту хуманости

Бањалука - Двије легенде бањалучког рукомета Младен Бојиновић и Горан Ступар показали су завидно умијеће на тениском терену, а прије свега да имају карактерну црту да помогну другима, што баш нису показали Бањалучани.

Једва тристотинак гледалаца на трибинама премало је за овакав вид акције, иако ће ипак бити сакупљена знатна средства за Удружење родитеља дјеце обољеле од малигних болести “Искра” и удружење “Заједно за живот” као и развој дјечијег рукомета, захваљујући институцијама, приватним фирмама и појединцима који су подржали акцију. Коначан салдо организатори ће објавити у наредних неколико дана, а према првим информацијама, износ ће бити бар десетак хиљада марака. Штета је ипак што праве промоторе бањалучког спорта није подржало више навијача. Угодно недјељно вече и позитивна атмосфера, надасве хуманитарни карактер и симболична цијена улазнице од десет марака нажалост нису наишли на позитиван одјек међу грађанима. Ипак, они који су дошли имали су шта да виде. Популарни Бака и Ступар потрудили су се да направе спектакл, а на крају, што је најмање важно у цијелом догађају, боље се снашао бивши капитен рукометаша Србије побиједивши са 9:4. Иако се неколико пута жалио на “дискутабилне” одлуке судије Озрена Ђурђевића, био је задовољан побједом.

- Свака побједа је слатка. Шалу на страну, најважније је да смо направили спектакл и подржали хуманитарну акцију. Увијек ћу се одазвати сличним манифестацијама. Мислим да смо послали лијепу слику и најмлађима, јер дјецу од малих ногу треба усмјеравати у овом правцу - рекао је Бојиновић.

Иако “разочаран” поразом, Ступар је, пружио руку побједнику.

- Још сам млад, вријеме је испред мене, нажалост, почео сам поразом, али потрудићу се да се поправим - кроз шалу је рекао Ступар, додавши да ће догодине бити спреман и за челенџер “Српска опен”.

Баш као и Бојиновић, прослављени рукометаш ставио је хуманитарни аспект и афирмацију спорта у први план.

- Кроз историју Бањалуке имали смо читаву плејаду успјешних спортиста и то треба искористити на прави начин да бисмо привукли дјецу. Ми, који смо родни град напустили веома рано, имамо осјећај одговорности да помажемо и радо ћемо се одазвати на сваки позив. Спорт је одлична ствар, али бих дао савјет родитељима да не форсирају дјецу да рано оду у иностранство ради неких моменталних економских профита. Боље је да сазријевају овдје, а биће времена и када ће отићи - поручио је Ступар.

Опуштена атмосфера и добро расположење изазивали су овације окупљених навијача, а посла је било и за физиотерапеута Бориса Врховца. Популарни Врле у три наврата морао је интервенисати због нешто “лакших повреда” актера меча, који су се послужили медицинским тајм-аутима да би пореметили концентрацију један другоме.

Чак је и судија Ђурђевић константно морао бити будан, пошто је имао доста посла, поготово након што је Бојиновић послије једног “мало” већег аута затражио челенџ.

Догађају, који је организовао РК Борац м:тел, између осталих присуствовали су премијерка РС Жељка Цвијановић, помоћник министра за спорт Драган Јаћимовић, легенда рукомета Абас Арсланагић, те бројне личности из спортског и јавног живота.

Бранковић разочаран

Директор Борац м:тела Владимир Бранковић истакао је да му је жао што није дошло више публике да поздрави један меч оваквог карактера.

- Знао сам да је бањалучка публика поприлично захтјевна, али нисам вјеровао да не можемо напунити трибине од хиљаду мјеста, то је стварно жалосно - рекао је Бранковић и додао да ће се у наредних пет до десет дана знати колико је новца прикупљено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана