Fudbaleri Sarajeva osvojili Kup BiH

klix.ba
Fudbaleri Sarajeva osvojili Kup BiH

Fudbalski klub Sarajevo osvojio je Kup BiH pobjedom nad Širokim Brijegom u dvije utakmice ukupnim rezultatom 3:1.

Nakon što je u prvom meču na stadionu “Asim Ferhatović Hase” Bordo tim slavio rezultatom 3:0, danas je na Pecari izgubio rezultatom 1:0, što mu je bilo dovoljno za osvajanje trofeja.

Širokobriježani su od početka susreta dominirali i pokušali su što prije postići pogodak. U 19. minuti Mario Babić je sjajno prošao po lijevoj strani i odigrao povratnu loptu za Ivana Enina koji šutira sa ivice kaznenog prostora, ali pogađa prečku.

Domaćin je poveo u 23. minuti. Enin je sjajno sa centra uposlio Dražena Bagarića koji je izašao sam na Vladana Kovačevića. Napadač domaće ekipe je loše šutirao lijevom nogom, ali je lopta prošla pored loše postavljenog golmana Sarajeva i ušla u gol za 1:0.

Sarajevo je prvi ozbiljniji napad imalo u 26. minuti. Nakon kornera Luka Bilobrk je boksovao loptu, ona je došla do Rifeta Kapića koji šutira sa dvadesetak metara, lopta pogađa Bernarda Matića u ruku, ali je arbitar Elvis Mujić pokazao da se igra nastavi.

I u nastavku susreta Širokobriježani su napadali, ali je Kovačević bio na visini zadatka nekoliko puta. Izvojićemo pokušaj Stipe Jurića iz 47. i Bagarićeve udarce u 49. i 51. minuti.

U 54. minuti Sarajevo je ponovo imalo mnogo sreće kada se drugi put na susretu zatresla prečka gola gostiju. Ovaj put iz voleja je šutirao Dino Ćorić, Kovačević je pogledom ispratio loptu koja je pogodila okvir gola.

Domaći igrači tražili su penal u 55. minuti kada je Darko Lazić igrao rukom u svom kaznenom prostoru, ali ni ovaj put arbitar Mujić nije reagovao.

Mujić je ponovo bio u centru pažnje u 73. minuti kada je pokazao direktan crveni karton Numanu Kurdiću nakon oštrog prekršaja na sredini terena nad Ćorićem.

Širokobriježani su pokušali iskoristiti prednost igrača više u posljednjih 20-ak minuta, no nisu u tome uspjeli i sarajevo je zasluženo došlo do trofeja.

Ovo je Bordo timu bio šesti trofej u ovom takmičenju. Sarajevo je ranije Kup osvajalo u sezonama 1996/97, 1997/98, 2001/02, 2004/05 i 2013/14.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana