Фудбалери Сарајева освојили Куп БиХ

klix.ba
Фудбалери Сарајева освојили Куп БиХ

Фудбалски клуб Сарајево освојио је Куп БиХ побједом над Широким Бријегом у двије утакмице укупним резултатом 3:1.

Након што је у првом мечу на стадиону “Асим Ферхатовић Хасе” Бордо тим славио резултатом 3:0, данас је на Пецари изгубио резултатом 1:0, што му је било довољно за освајање трофеја.

Широкобријежани су од почетка сусрета доминирали и покушали су што прије постићи погодак. У 19. минути Марио Бабић је сјајно прошао по лијевој страни и одиграо повратну лопту за Ивана Енина који шутира са ивице казненог простора, али погађа пречку.

Домаћин је повео у 23. минути. Енин је сјајно са центра упослио Дражена Багарића који је изашао сам на Владана Ковачевића. Нападач домаће екипе је лоше шутирао лијевом ногом, али је лопта прошла поред лоше постављеног голмана Сарајева и ушла у гол за 1:0.

Сарајево је први озбиљнији напад имало у 26. минути. Након корнера Лука Билобрк је боксовао лопту, она је дошла до Рифета Капића који шутира са двадесетак метара, лопта погађа Бернарда Матића у руку, али је арбитар Елвис Мујић показао да се игра настави.

И у наставку сусрета Широкобријежани су нападали, али је Ковачевић био на висини задатка неколико пута. Извојићемо покушај Стипе Јурића из 47. и Багарићеве ударце у 49. и 51. минути.

У 54. минути Сарајево је поново имало много среће када се други пут на сусрету затресла пречка гола гостију. Овај пут из волеја је шутирао Дино Ћорић, Ковачевић је погледом испратио лопту која је погодила оквир гола.

Домаћи играчи тражили су пенал у 55. минути када је Дарко Лазић играо руком у свом казненом простору, али ни овај пут арбитар Мујић није реаговао.

Мујић је поново био у центру пажње у 73. минути када је показао директан црвени картон Нуману Курдићу након оштрог прекршаја на средини терена над Ћорићем.

Широкобријежани су покушали искористити предност играча више у посљедњих 20-ак минута, но нису у томе успјели и сарајево је заслужено дошло до трофеја.

Ово је Бордо тиму био шести трофеј у овом такмичењу. Сарајево је раније Куп освајало у сезонама 1996/97, 1997/98, 2001/02, 2004/05 и 2013/14.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана