Фудбалери Борца Турском: Анталија рај на земљи

Дарко Пашагић
Фудбалери Борца Турском: Анталија рај на земљи

Анталија - Послије два дана проведена у Анталији сви у табору бањалучког Борца слажу се да боље услове од ових у Турској никада нису имали у досадашњем дијелу каријере.

Смјештени су у луксузном хотелу “Титаник” и на располагању имају неколико терена, трим стазе, сауне, теретане, базене, али и све друго што им је потребно да се што боље спреме за наставак сезоне у којем је циљ повратак у Премијер лигу и да што даље догурају у Купу БиХ.

- Услови за рад су веома добри, смјештај, храна, све је тип-топ, треба само да вриједно тренирамо. Имали смо добре услове и у Бањалуци на нашем помоћном терену, али је ово стварно фантазија. У групи сам играча која је стигла ове зиме, мада сам и раније био члан Борца, а надам се да ћемо допринијети још бољим резултатима, односно да ћемо задржати прво мјесто и вратити се у Премијер лигу. То је он што желимо сви ми у клубу, а сигуран сам да прижељкује и цијела Бањалука - рекао је Зарић.

Првог дана боравка у познатом турском љетовалишту играчи су имали два тренинга, а први је био класични шутерски, у којем су највише посла имали голмани Бањалучана Марко Саватовић, новајлија Кенан Тополовић и јуниор Лука Дамјановић.

- Било је мало напорно, јер смо се током зимске паузе добро улежали, али овај тренинг нам је и те како добро дошао. Овдје имамо стварно идеалне услове и надам се да ће нам и вријеме свих ових дана ићи на руку. А, ми треба све то да искористимо на најбољи могући начин - нагласио је Саватовић.

Први контролни меч Бањалучани ће одиграти данас у 13 часова, а противник ће им бити румунски трећелигаш Чикзерада Мијеркуреа Чиук. Ове сезоне догурали су до четвртфинала националног Купа елиминисавши много познатији Динамо из Букурешта, а у првенству имају амбиције да се пласирају међу друголигаше.

- Иако је за многе ријеч о непознатом клубу, сигурно нису ривал за потцјењивање, али наравно да у овој фази припрема резултат није у првом плану. Најважније је да се играчи добро истрче, али и да већ сада кренемо са уигравањем неких варијанти и комбинација - истакао је шеф стручног штаба “црвено-плавих” Дарко Војводић.

Повреде

Први тренинг у Анталији нешто раније завршио је Владан Даниловић, који је осјетио бол у бутном мишићу десне ноге. Синиша Дујаковић, који је одраније имао проблема са листом, радио је одвојено од екипе, а Милош Жеравица је имао кондициони тренинг, јер се касније прикључио екипи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана