Финиш покварио утисак фудбалерима Сутјеске

Дарко Пашагић
Финиш покварио утисак фудбалерима Сутјеске

Фоча - Иако су послије деветог кола Прве лиге Републике Српске били трећи на табели, фудбалери Сутјеске јесењи дио првенства завршили су на осмој позицији и предстоји им велика борба да обезбиједе пласман у Лигу за првака, чиме би остварили зацртани циљ, а то је опстанак у прволигашком друштву.

- Имали смо одличан старт са четири побједе, ремијем и четири пораза. Послије деветог кола били смо одмах послије водећег тандема, бањалучког Борца и Слоге из Горњег Црњелова. Међутим, као што сам и предвиђао, наишла је криза резултата и у преосталих седам кола освојили смо само четири бода, уз једну побједу, један реми и чак пет пораза - нагласио је шеф стручног штаба Фочака Миљан Радановић.

Највећи кривац за финиш који је покварио свеопшти утисак о јесењем дијелу сезоне, према ријечима младог стручњака, јесте мали фонд играча којима располаже.

- Све је било добро испочетка, док нас нису сустигле повреде и картони. Једноставно, тада смо једва састављали екипу, али смо ипак успјели да побједом у посљедњем колу против Слободе колико-толико поправимо ситуацију - наставио је Радановић.

Свјестан је да екипу у наставку сезоне очекује велика борба да би сачувала прволигашки статус.

- Било би идеално када бисмо обезбиједили пласман у Лигу за првака и самим тим пребринули све бриге. Али, биће веома тешко јер практично сви су још у игри за првих шест мјеста. Због тога ћу с управом клуба у наредним данима одржати састанак и предочити своје планове. Јасно је да без неколико искусних појачања на прољеће једноставно немамо шта да тражимо. Оно што ме радује у овом тренутку јесте да су сви играчи који су наступили у првом дијелу сезоне под уговором и надам се да ће бар за сада остати у Фочи - додао је Радановић.

Један од најбољих у редовима Фочака био је даровити нападач Ђорђе Окука, који је љетос стигао у овај клуб из Дрине ХЕ.

- Долазак у Сутјеску био је прави избор. Добио сам прилику и мислим да сам пружио што се од мене и очекивало. Истина, нисмо остварили у првом делу првенства што је било планирано - нагласио је Окука.

Добре игре овог младића нису остале незапажене и већ сада има неколико понуда на столу.

- Контактирали су ме челници Жељезничара, Слоге, Алфа Модриче, Текстилца, Славије... Међутим, прво морам разговарати са људима из Сутјеске, који су према мени били изузетно коректни - рекао је Окука, који је у првом дијелу сезоне постигао три поготка.

 

Припреме

Тренер Сутјеске планирао је да припреме за наставак сезоне почну 25. јануара.

- Имаћемо доста времена да се уиграмо. Наравно, ако нам временске прилике буду дозвољавале. Ако буде лоше вријеме, онда ћемо стварно имати великих проблема - нагласио је Радановић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана