Филип Његовановић, кошаркаш Славије: Позив у “орлиће” награда за труд

Милан Зубовић
Филип Његовановић, кошаркаш Славије: Позив у “орлиће” награда за труд

Источно Сарајево - Име кошаркаша Славије Филипа Његовановића нашло се на ширем списку јуниорске репрезентације Србије за предстојеће Европско првенство које ће бити одржано у Летонији од 28. јула до 5. августа.

Од 19 позваних, Његовановић ће покушати да избори мјесто међу 12 најбољих, и то схвата као велику част.

- Вриједно сам тренирао и драго ми је што је неко видио сав мој труд, па ме позвао, а и циљ ми је био да то остварим. Изненадио сам се позиву, мада сам се увијек потајно надао да ћу се наћи на списку и то је оно што ме је тјерало да напорно радим - рекао је Његовановић.

Није га само Србија жељела у својим редовима, већ и БиХ, па га је селектор У18 екипе Хрвоје Влашић уврстио на списак, али је он изабрао “орлиће”.

- Пресудило је то што су из Србије први звали и што сам се одазвао на њихов позив, а тек послије тога позвали су ме из БиХ. Ово је други позив из Србије, па сам одлучио да наступам за “орлиће” и нисам отишао на припреме БиХ - казао је Његовановић.

Окупљање је заказано за 18. јун, док он вјерује да ће путовати у Летонију.

- Пресрећан сам због позива и сигурно је да ћу дати све од себе да будем дио екипе која ће путовати на ЕП. Конкуренција је паклено тешка, али се никад не предајем унапријед и борићу се да будем макар 12. играч - истакао је Његовановић.

Иако је на личном плану иза Његомировића успјешна сезона, са Славијом није успио да сачува прволигашки статус и екипа је као претпосљедња испала у нижи ранг. Наредне сезоне нећемо га гледати у дресу екипе из Источног Сарајева пошто ће скоро сигурно прећи у Игокеу, а са јуниорским тимом Александровчана путовао је на турнир у Русију.

- Имам понуда за промјену средине и 99 одсто нећу играти за Славију идуће сезоне те очекујем да пређем у Игокеу. Са њеним јуниорским тимом путовао сам у Русију, па сам се поближе упознао са тренером и саиграчима са којима ћу вјероватно идуће сезоне сарађивати - казао је Његовановић.

Илић

Осим Његовановића, позив у селекцију Србије добио је још један кошаркаш из Републике Српске, а то је Далибор Илић, мада његово позивање не представља никакво изненађење јер је он и раније био члан омладинских селекција “орлова”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана