Филип Ерић одбрану пенала посветио саиграчима

Синиша Котараш
Филип Ерић одбрану пенала посветио саиграчима

Бањалука - Сјајни чувар мреже Звијезде 09 Филип Ерић проглашен је за играча утакмице у Крупи на Врбасу, у којој је његов тим одиграо 1:1 и освојио злата вриједан бод у борби за опстанак. Уз неколико одличних интервенција у току меча, Ерић је успио и да у 74. минуту одбрани једанаестерац који је извео Никола Мандић.

Послије сусрета, одиграног по веома хладном и вјетровитом времену, Ерић није крио задовољство због оствареног резултата, а за одбрањени пенал је нагласио да га посвећује саиграчима.

- Значи ми ова одбрана много, поготово за самопоуздање у наредним мечевима. Ипак, прије свега ми је драго због цијеле екипе која се, када смо остали са играчем мање, лавовски борила да сачува неријешен резултат. То је и мени дало снаге и, ако треба некоме да посветим ову одбрану, онда су то сви моји саиграчи. Предосјетио сам гдје ће Мандић шутирати, кренуо на праву страну и имао срећу да одбраним веома јак и прецизан шут - нагласио је Ерић.

Чувар мреже премијерлигаша из етно-села Станишићи тврди да је тих 1:1 и најреалнији исход.

- Ово је за нас као да смо освојили сва три бода. Када погледате дешавања на терену, црвени картон Башановићу, па једанаестерац за Крупу, морамо на крају бити презадовољни. Истина, имали смо у финишу двије сјајне прилике за побједу, али ми се чини да је коначан резултат и најреалнији - тврди Ерић.

Његов тим је веома лоше отворио утакмицу, па је Мандић већ у шестом минуту погодио за вођство Крупе. Ипак, уласком у игру искусног Данијела Ћулума посљедња линија испред Ерића заиграла је много боље.

- Лоше смо ушли у меч и изгледа да је било потребно да примимо погодак па да проиграмо и покажемо како треба да се бори за боје клуба. Уласком Ћулума добили смо на чврстини у скоку и неопходној сигурности у игри. Ово нам даје стимуланс за још боље игре како бисмо што прије обезбиједили опстанак - додао је Ерић.

Са друге стране, у редовима Крупе није било мјеста задовољству јер су изгубљена два бода која би на крају могла бити пресудна у борби за опстанак.

- Нисам задовољан коначним резултатом, али ни игром, која је у појединим моментима била испод потребног нивоа. Било је очигледно да је добар део екипе попустио под притиском важности утакмице. Прескакали смо игру и нисмо успели да се кроз пас или неки индивидуални квалитет наметнемо. Кажњени смо из прекида и у друго полувреме смо ушли са доста нервозе. Резултат такве игре је, вероватно, и промашен пенал, а даље је све било стихија. Пуно смо ризиковали и на крају смо чак требали да поново будемо кажњени - нагласио је тренер Крупе Петар Курћубић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана