Филип Ерић голман Звијезде 09: Било би лијепо сачувати мрежу

Дарко Пашагић
Филип Ерић голман Звијезде 09: Било би лијепо сачувати мрежу

Бијељина - Млади голман Звијезде 09, 24-годишњи Филип Ерић вјерује да његова екипа може остати непоражена у дуелу са Жељезничаром који се игра у оквиру четвртог кола Премијер лиге.

 

Иако Сарајлије сматра једним од највећих фаворита првенства, очекује да саиграчи и он могу изненадити тим са “Грбавице”, као што је то у другом колу на “Билином пољу” направио Челик.

- Не треба да трошим речи, јер је свима јасно да је Жељезничар апсолутни фаворит, али наравно да имамо право да се надамо повољном резултату. То би за нас у овом тренутку био и реми, чиме бисмо и послије четири кола остали непоражени. Тешко је издвојити од кога нам прети највећа опасност, али верујем да наша одбрана са мном на челу може издржати притисак током свих 90 минута. Било би лепо да моја мрежа остане нетакнута, али видећемо - рекао је Ерић.

Звијезда 09 је у првом колу играла 0:0, у другом 1:1, а у трећем 2:2.

- Ако се тако настави, сада би требало да буде 3:3, али бих у тој варијанти и поред освојеног бода са три примљена гола био међу лошијима у екипи - наставио је уз осмијех Ерић.

Иако је за голмана још прилично млад, иза њега је већ доста искуства.

- Бранио сам једну годину за Дрину у Премијер лиги, потом годину и по за Слободу, сада сам и у трећем премијерлигашу. Пре тога сам играо за Лозницу у којој сам поникао, Шумадију из Младеновца, Вождовац и Рад. Сигурно је да могу још да напредујем, јер време ради за мене - истакао је Ерић.

Уговор са тимом из етно-села Станишићи је потписао на годину, уз могућност продужења на још 12 мјесеци.

  • За сада ми је стварно овде лепо. Имамо одличне услове за рад, све функционише у најбољем реду, а на нама је остало само да радимо оно што најбоље знамо. Надам се да ћемо оправдати уложено и да ће Звијезда 09 без већих проблема обезбедити опстанак, што нам је једини циљ ове сезоне - додао је Ерић.

Интересовање

Меч између Звијезде 09 и Жељезничара игра се у недјељу од 17.30 часова у Угљевику, а очекује се да стадион буде поприлично испуњен. Наиме, овај сусрет привлачи велику пажњу љубитеља фудбала не само у овом граду и оближњој Бијељини, већ су долазак најавили и навијачи Жељезничара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана