Европско прољеће у “Борику”

Душан Репија
Европско прољеће у “Борику”

Бањалука - Први пут послије сезоне 2004/05. рукометаши Борац м:тела дочекали су прољеће у Европи, а улазак у осмину финала Челенџ купа обезбиједили су једном од најбољих утакмица у новијој историји.

Бањалучани у очитали лекцију ривалу из Премијер лиге БиХ, Вогошћи, и славили са 30:18, а будући да су добили и први меч (23:22), показали су да су у овом тренутку много бољи ривал. Одлична атмосфера носила је домаће од самог старта, па су већ послије неколико минута игре имали 5:0 и наставили у истом ритму током свих 60 минута. Одавно “црвено-плави” нису одиграли комплетнију утакмицу јер су сви сегменти игре били на нивоу. Одбрана и голман Бојан Љубишић заустављали су све покушаје гостију, из чега су крила Борца Владан Ђурђевић и Бојан Рађеновић постизали лаке голове. Домаћи су доминирали и у игри шест на шест, а асистенције Горана Даничића најбоље је користио Деан Шешић, који је одиграо можда и утакмицу каријере.

- Спремали смо се за ову утакмицу, не обазирући се на први меч. Знали смо шта нас чека, добро смо их скаутирали и то на терену и спровели у дјело. Много нам је помогла публика, ослободио сам се притиска одмах на старту утакмице, а за моју добру партију заслужан је и тренер Мирко Микић, који ми је дао више слободе у игри - рекао је Шешић.

Тренер Микић био је пресрећан игром и побједом, која је свакако највећа у тек започетој каријери. Интересантно, ово је његов већ трећи тријумф против Вогошће јер је водио један меч управо против овог ривала још док је на клупи сједио Бојан Унчанин.

- Све фрустрације и све оно што није ишло у претходним утакмицама избацили смо из себе и одиграли вјероватно једну од најбољих утакмица у посљедњих неколико година. Даничић је одлично водио игру. То је оно што желим од њега. Бојан Љубишић на голу био је као и увијек - чудо - рекао је Микић.

Жријеб за осмину финала на програму је сутра, а у бубњу неће бити повлашћених и неповлашћених, тако да Борац има 15 потенцијалних ривала. Међу најјачим су руски Динамо Виктор и Нева, грчки АЕК, израелски Рамат Хашарон и румунски ЦСМ Букурешт. Остали могући ривали су Дикен (Финска), Повашка Бистрица (Словачка), Машека (Бјелорусија), Дукла (Чешка), Визе (Белгија), Мадеира (Португалија) и Донбас (Украјина). Синоћ су играна још три реванш меча трећег кола, а много веће шансе за пролаз од ривала због предности из првих мечева имали су Берхем (Луксембург), Свијеса Виљнус (Литванија) и Арендал (Норвешка).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана