Европа опет у “Борику”

Синиша Котараш
Европа опет у “Борику”

Бањалука - Челници Рукометног клуба Борац потврдили су да ће “црвено-плави”, након освајања Купа БиХ, ове сезоне сигурно заиграти у Европи. Остаје само да Бањалучани изаберу у којем ће то такмичењу бити, а и то би требало бити познато до половине јуна.

- Пласманом на четврто мјесто пласирали смо се у Челенџ куп, а освајањем Купа БиХ изборили смо могућност да заиграмо у квалитетнијем Купу ЕХФ. Имамо још времена за коначну одлуку која ће зависити и од тога какву ћемо екипу имати. Морамо да имамо тим способан да одговори изазову јер не желимо да будемо канта за набијање - потврдио је директор Борца Владимир Бранковић.

Прошле године Бањалучани су били прваци БиХ, али су одустали од наступа у Европи. То је, према ријечима првог Борчевог оперативца, ипак донијело одређену корист.

- Ако има ишта добро у томе што прошле сезоне нисмо играли Европу, то је у податку да смо уштедјели одређена средства која смо аутоматски преусмјерили на затварање старих дугова. Сада морамо сјести и видјети којим средствима ћемо располагати у предстојећој сезони како бисмо могли да, у сарадњи са нашим спортским сектором, формирамо тим који ће нас достојно репрезентовати, како у Европи, тако и на домаћим теренима - додао је Бранковић.

Директор актуелних освајача Купа БиХ желио је да посебно захвали играчима и стручном штабу на сјајном издању на финалном турниру.

- Без сваке сумње, они су прави јунаци и заслужују све честитке. Желио бих, упоредо, да захвалим сјајној бањалучкој публици на подршци, која нас је довела до трофеја, те члановима Управног одбора клуба који су уложили максимум труда да нам обезбиједе средства неопходна за несметан рад. А посебну захвалност дугујемо предсједнику Републике Српске Милораду Додику, предсједници Владе Жељки Цвијановић, Министарству спорта те градоначелнику Бањалуке Игору Радојичићу - казао је Бранковић.

Одмор па састанци

Бранковић је открио редослијед корака у клубу.

- Као прво, даћемо играчима неколико дана одмора, а потом слиједе састанак и договор о наставку рада. Упоредо, обавићемо разговор с оним првотимцима којима су истекли уговори, а свакако да већ сада размишљамо о одређеним појачањима - потврдио је Бранковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана