Erić sačuvao gol protiv Mladosti

Darko Pašagić
Erić sačuvao gol protiv Mladosti

Banjaluka - U debitantskom nastupu u Premijer ligi fudbaleri Zvijezde 09 ostali su neporaženi pošto su na gostovanju u Doboju kod Kaknja igrali neriješeno protiv Mladosti 0:0.

Iako su veći dio susreta domaći imali više od igre, tim iz etno-sela Stanišići bio je bolji u drugom dijelu prvog poluvremena, kada su imali i najbolju priliku na utakmici. Bilo je to u 32. minutu kada je novajlija u dresu Zvijezde 09 napadač Anel Husić bio sam ispred golmana Mladosti Emila Velića, koji je sjajnom intervencijom spriječio pogodak.

- Šteta za tu priliku, međutim, moram biti zadovoljan. Naš osnovni cilj pre susreta je bio da ne izgubimo i u tome smo uspeli. Mladost se pokazala kao prava domaćinska ekipa koja nas je nesvesno naterala da se povučemo, ali čim smo se pribrali, zaigrali smo znatno bolje. Ovaj bod je sjajna uvertira pred prvu domaću utakmicu u kojoj dočekujemo Slobodu - naglasio je šef stručnog štaba Zvijezde 09 Milan Đuričić.

Meč sa Tuzlacima biće odigran u subotu u Ugljeviku.

- Ne sme da nas zavara startni poraz Slobode, jer su igrali protiv trostrukog uzastopnog šampiona. U susretu protiv nas sigurno će želeti da se “izvade” za poraz protiv nas. Uz sve to, imaće i veliku podršku sa tribina, jer je praktično reč o komšijskom duelu. Međutim, ne bojimo se novog izazova i verujemo da možemo do pobede, posle koje bismo već mogli reći da smo imali uspešan start - dodao je Đuričić.

Jedan od najzaslužnijih za osvojeni bod bio je igrač utakmice, golman gostiju Filip Erić, koji je u nekoliko navrata sjajnim intervencijama sačuvao mrežu.

- Ovaj osvojeni bod nije samo moja, već zasluga cijelog kolektiva. Malo smo se i pribojavali premijere, ali smo pokazali da možemo da igramo ravnopravno i u najvišem rangu. Očekujem da protiv Slobode zaigramo još bolje i upišemo prvu trojku u premijerligaškoj konkurenciji. Uprava kluba je na početku prvenstva kao osnovni cilj zacrtala opstanak u eliti, ali vjerujem da možemo da budemo plasirani i u sredini tabele, a možda i koju stepenicu više - rekao je Erić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana