Ерић сачувао гол против Младости

Дарко Пашагић
Ерић сачувао гол против Младости

Бањалука - У дебитантском наступу у Премијер лиги фудбалери Звијезде 09 остали су непоражени пошто су на гостовању у Добоју код Какња играли неријешено против Младости 0:0.

Иако су већи дио сусрета домаћи имали више од игре, тим из етно-села Станишићи био је бољи у другом дијелу првог полувремена, када су имали и најбољу прилику на утакмици. Било је то у 32. минуту када је новајлија у дресу Звијезде 09 нападач Анел Хусић био сам испред голмана Младости Емила Велића, који је сјајном интервенцијом спријечио погодак.

- Штета за ту прилику, међутим, морам бити задовољан. Наш основни циљ пре сусрета је био да не изгубимо и у томе смо успели. Младост се показала као права домаћинска екипа која нас је несвесно натерала да се повучемо, али чим смо се прибрали, заиграли смо знатно боље. Овај бод је сјајна увертира пред прву домаћу утакмицу у којој дочекујемо Слободу - нагласио је шеф стручног штаба Звијезде 09 Милан Ђуричић.

Меч са Тузлацима биће одигран у суботу у Угљевику.

- Не сме да нас завара стартни пораз Слободе, јер су играли против троструког узастопног шампиона. У сусрету против нас сигурно ће желети да се “изваде” за пораз против нас. Уз све то, имаће и велику подршку са трибина, јер је практично реч о комшијском дуелу. Међутим, не бојимо се новог изазова и верујемо да можемо до победе, после које бисмо већ могли рећи да смо имали успешан старт - додао је Ђуричић.

Један од најзаслужнијих за освојени бод био је играч утакмице, голман гостију Филип Ерић, који је у неколико наврата сјајним интервенцијама сачувао мрежу.

- Овај освојени бод није само моја, већ заслуга цијелог колектива. Мало смо се и прибојавали премијере, али смо показали да можемо да играмо равноправно и у највишем рангу. Очекујем да против Слободе заиграмо још боље и упишемо прву тројку у премијерлигашкој конкуренцији. Управа клуба је на почетку првенства као основни циљ зацртала опстанак у елити, али вјерујем да можемо да будемо пласирани и у средини табеле, а можда и коју степеницу више - рекао је Ерић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана