Ekipno prvenstvo BiH u atletici: Djevojkama Borca 13. titula prvaka

Siniša Kotaraš
Ekipno prvenstvo BiH u atletici: Djevojkama Borca 13. titula prvaka

Banjaluka - Već po tradiciji, atletičarke banjalučkog Borca osvojile su prvo mjesto na ekipnom prvenstvu BiH, održanom u Zenici. Ovo je za “crveno-plave” dame 13. titula na 17 održanih prvenstava, čime su pokazale da su bez premca u svojoj konkurenciji.

Ove godine su imale dostojnog rivala u borbi za prvo mjesto, a na kraju su imale isti broj bodova, 44, kao i drugoplasirani Glasinac iz Sokoca.

- Odlučio je veći broj prvih mjesta, mi smo ih imali tri, a Glasinac dva. Nama je ovo 13. titula ekipnog prvaka BiH, četiri puta smo nastupili u B grupi Kupa šampiona, gdje smo bilježili zaista dobre rezultate. Osam puta smo propustili to takmičenje jer nismo mogli da finansiramo odlaske na takmičenja koja su održavana u Finskoj, Portugaliji i ostalim, za nas predalekim, destinacijama - istakao je trener u AK Borac Nebojša Matijević.

Govoreći o rezultatima svojih atletičarki, posebno je apostrofirao učinak Nikolije Stanivuković, koja je klubu donijela pregršt bodova osvajanjem dva prva mjesta.

- Nikolija je bila najbolja u skoku udalj, te troskoku, a u obje ove discipline je oborila svoje lične rekorde i siguran sam da će do kraja sezone dodatno popraviti svoje najbolje rezultate. Pored nje, istakao bih i Aleksandru Vidović, koja je bila ubjedljivo najbolja u bacanju koplja - pojasnio je Matijević.

Istovremeno, muška ekipa Borca zauzela je na kraju peto mjesto sa 50 bodova, jednim manje od članova Atletskog kluba Banjaluka, koji je i u muškoj konkurenciji zauzeo četvrtu poziciju.

- Moram da kažem da su naše djevojke prvi put nastupile na seniorskom prvenstvu i zato smo prezadovoljni njihovim učinkom. Iskreno, očekivali smo od momaka da se izbore za bolji plasman, a na kraju nam je nedostajao samo jedan bod za treće mjesto - kaže trener AK Banjaluka Goran Panić.

Za banjalučke atletičare u narednom periodu neće biti odmora jer je već narednog vikenda u Sarajevu pojedinačno prvenstvo BiH za juniore i juniorke, a potom niz jakih mitinga.

Najvredniji rezultat u Zenici ostvario je Amelt Tuka, koji je oborio rekord BiH na 400 metara (46,37 sekundi).

Tri putnika za Baku

Ovogodišnje izdanje Evropskog olimpijskog festivala mladih (EYOF) biće održano od 20. do 28. jula u glavnom gradu Azerbejdžana, Bakuu, a u sklopu reprezentacije BiH naći će se i trojica Banjalučana. Kriterijume za nastup na ovom takmičenju ispunili su članovi Atletskog kluba Borac, Luka Ivičić, koji će nastupiti u desetoboju, i Jovan Rosić, koji će trčati 800 metara. Uz njih, tu je i atletičar Banjaluke Nikola Brdar, koji će se takmičiti u trci na 100 metara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana