Џеко потопио Ирце на “Грбавици”

nezavisne.com
Џеко потопио Ирце на “Грбавици”

Фудбалска репрезентација БиХ уписала је и трећу везану побједу у УЕФА Лиги нација и направила велики корак ка освајању првог мјеста у групи 3 лиге Б и пласмана у елитну Лигу А.

“Змајеви” су славили резултатом 2:0, а двоструки стријелац на стадиону “Грбавица” у Сарајеву у свом 97. наступу у дресу са државним грбом, био је капитен Един Џеко. Осим два гола домаћих утакмицу су обиљежиле и чак три погођене стативе гостујућег тима. 

Први озбиљнији напад фудбалери БиХ имали су у 5. минути када је Харис Дуљевић покушао са дистанце. Исти играч је у 10. минути упутио одличан центаршут, али је за мало закаснио Един Вишћа.

Гости су у 15. минути извели брз контранапад када је након центрашута Севил изашао пред голмана Ибрахима Шехића, али се није најбоље снашао.

Двије минуте касније услиједила је сјајна акција два бх. фудбалска аса. Миралем Пјанић је одличном дугом лоптом пронашао Едина Џеку, који је са свега неколико метара био непрецизан.

Најбољу шансу у првом полувремену гости са Острва направили су у 20. минуту. У главној улози био је поново Севил, који се убацио из другог плана и овога пута погодио стативу.

Радост за нешто више од 12.000 домаћих навијача на „Грбавици” стигла је у 27. минути када су „змајеви” одлично искористили грешку одбране гостију. Џамаил Луис се спетљао, Един Вишћа је украо лопту, додао Џеки који је рутински шаље у мрежу за 1:0 што је био његов 54. гол у дресу БиХ.

Само минуту касније Пјанић је из слободног ударца још једном мајсторски пронашао Џеку који је волејом лопту закуцао у мрежу, али је сумњивом судијском одлуком због офсајда гол ипак поништен.

У 34. минут Пјанић је свој ударац испробао из слободњака и лопту послао за мало изнад пречке Ираца.

Џеко се у 56. минути није најбоље снашао у дуелу са једним противничким одбрандбеним играчем и голманом. Лопта се одбила до Елвиса Сарића чији одличан шут голман Ираца парадом брани.

У 65. минути статива је и други пут била савезник изабраника селектора Роберта Просинечког. Након гужве у шеснаетсрцу домаћих резервиста Кевин Вајт је промашио празан гол и погодио стативу.

Све дилеме о побједнику у 73. минути отклонио је својим 55. голом у дресу БиХ Един Џеко. Дугу лопту упутио је Пјанић, а капитен „змајева” је рутински поспремио у мрежу за 2:0.

Севил је по трећи пут запријетио Шехићу у 86. минути, али је голман БиХ укротио његов сјајан ударац са преко 16 метара.

Ирци су и трећи пут погодили стативу у судијској надокнади утакмице када је лопта закачила једног одбрандбеног играча БиХ.

Посљедњу утакмицу групе 3 Лиге Б репрезентација БиХ игра 15. новембра када гостује у Бечу екипи Аустрије. За пласман у Лигу А, међу 12 најбољих репрезентација Европе бх. фудбалерима у том мечу биће довољан и реми. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана