Dva miliona KM za evropski “Borac”

Srna
Dva miliona KM za evropski “Borac”

Banjaluka - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da će institucije Republike Srpske i grad Banjaluka podržati Fudbalski klub /FK/ “Borac” sa dva miliona KM.

“Milion KM će biti uplaćen sada, a još milion KM u nastavku sezone”, rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Dodik je naglasio da će FK “Borac” sa ovim finansijskim sredstvima biti jedan od najstabilnijih fudbalskih klubova u Premijer ligi BiH.

On je istakao da će institucije Srpske učestvovati i u rješavanju problema u vezi sa dugovima Poreskoj upravi Republike Srpske koji su nastali u prethodnom periodu.

“Cilj podrške je da stvorimo uslove da žBoracž izađe na evropsku scenu. Svjedoci smo kretanja koje ide ka stabilizaciji materijalnih pretpostavki za funkcionisanje ovog kluba”, rekao je Dodik.

On je naveo da su u tom pogledu ostale određene obaveze iz prošlosti koje bi trebalo da budu riješene u roku od 60 dana.

“Kako bismo izašli na evropsku scenu moramo imati perfektne finansije u klubu, a to podrazumijeva rješavanje ovih nagomilanih problema”, rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, navijači nikada nisu napustili “Borac”, niti Banjalučani koji su vjerovali u njega i voljeli ga i kada mu nije išlo.

“Zbog te ljubavi odlučio sam da podržim klub koji će biti na ponos svih navijača i cijele zajednice. To neće biti lako, ali vjerujem da ćemo u naredne tri ili četiri godine stvoriti žBoracž koji će biti respektabilan, ne samo na fudbalskoj sceni u BiH nego i šire”, rekao je Dodik.

On je izrazio zadovoljstvo radom sadašnje Uprave kluba, te poručio da ne treba da se bavi prošlošću i stvarima koje su nezakonito urađene u prethodnom periodu.

“To je posao kontrolnih organa, te ih pozivam da provjere sve šta se dešavalo i da adekvatno procesuiraju svakog ko je, eventualno, učestvovao u nezakonitim radnjama”, rekao je Dodik.

Predsjednik FK “Borac” Vico Zeljković zahvalio je za podršku, navodeći da bez toga ne bi bilo moguće stvaranje velikog i zdravog “Borca”.

On je napomenuo da je Uprava ovog kluba uradila veliki posao i napravila preduslove za ono za šta se danas bori, a to je da se klub postavi na mjesto na koje zaslužuje, te da bude pravi ambasador Republike Srpske i Banjaluke.

“Uspjeli smo, uz podršku republičkih organa, da do sada vratimo dugovanja od oko devet miliona KM po raznim osnovama i time smo riješili 70 odsto svih problema koji su opterećivali žBoracž u prošlosti”, rekao je Zeljković.

Kada je riječ o tekućim obavezama kluba, Zeljković kaže da u prethodnoj sezoni nije napravljena nijedna KM duga, te da se sve obaveze redovno izmiruju.

“Dugovanja iz prošlosti se odnose na dobavljače i druge povjerioce i iznose oko dva miliona KM, plus obaveze prema Poreskoj upravi”, rekao je Zeljković.

On je napomenuo da je sada rano pričati o prihodima od transfera igrača, jer treba postojati pretpostavka za to i da je to jedan od ciljeva Uprave kluba.

Novi trener FK “Borac” Branislav Krunić rekao je da će dati sve od sebe da ovaj klub ostvari očekivanja koja su pred njega postavljena, te zahvalio za podršku.

“Ova podrška daće nam vjetar u leđa da nastavimo da se časno i pošteno borimo na sportskom terenu, te da postižemo još bolje rezultate.

Fudbalski klub “Borac” osvojio je titulu šampiona Republike Srpske i izborio plasman u Premijer ligu BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana