Дубоке подјеле у рукомету Српске

Синиша Котараш
Дубоке подјеле у рукомету Српске

Бањалука - “Скупштина Рукометног савеза Републике Српске”, одржана у Добоју, за Управни одбор РС РС је нелегална и ванстатутарна, и сазвана је мимо свих процедура предвиђених Статутом РС РС, те је као таква правно необавезујућа за сва чланове РС РС.

Ово је наведено у саопштењу за јавност које је потписао генерални секретар РС РС Елвис Јаћимовић, а у којем је посебно критикован рад актуелног предсједника Скупштине Милосава Радмиловића.

- Он је поново, самоиницијативно заобилазећи органе РС РС, грубо прекршио Статут. Дјелујући противно Статуту довео је у заблуду све чланове Савеза, непотребно поларизујући рукометне раднике на “ове” и “оне”, што није у интересу рукомета, али ни спорта уопште - пише у саопштењу, уз напомену да је УО, у складу са Статутом, заказао наставак изборне Скупштине за 30. јун у Бањалуци.

Готово идентичан став заузео је и Регионални рукометни савез Бањалука, наводећи да они нису, нити ће учествовати на било којој скупштини која се не одржава у складу са Статутом, те да одлуке које је донијела нелегална скупштина сматра ништавним и необавезујућим. Истовремено, Управни одбор РРС Приједор је обавијестио јавност да приједлози који се појављују у документу предсједника Скупштине РС РС нису усвојени и нису званично приједлог овог регионалног рукометног савеза. Међутим, новоизабрани предсједник РС РС Маринко Умичевић не обазире се много на дописе, тврдећи да је све урађено по правилима и да је скупштина била регуларна.

- Пустите те приче. Нама није до лакрдије, желимо да радимо и да рукомет напокон крене набоље! А ако је ишта овдје нерегуларно, онда је то досадашњи рад Рукометног савеза РС - истакао је Умичевић.

Његове ријечи потврдио је и предсједник РК Слога, те Регионалног рукометног савеза Добој Војислав Рађа.

  • Ова агонија и ово малтретирање трају већ више од четири године, тачније од 6. априла 2014. године, када су на силу изабрани досадашњи руководиоци. Покушавали смо и раније да урадимо нешто више, али смо тек сада успјели да завршимо ту скупштину и изаберемо ново руководство. Одговорно тврдим да је све урађено по Статуту и да Скупштина може да има максимално 53 делегата, а не 66, како су ови хтјели на силу да убаце како би спријечили изборе - категоричан је Рађа.

Комисија за примопредају

На Скупштини у Добоју именована је и трочлана Комисија за примопредају, коју чине Владимир Бранковић, Војислав Рађа и Дарко Савић.

- Ми смо већ обавили веома коректан разговор са в.д. генералног секретара Елвисом Јаћимовићем и правним заступником Савеза, и увјерен сам да ће до краја ове седмице комплетна процедура бити завршена - нагласио је Бранковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана