Другарски однос темељ нових “осица”

Душан Репија
Другарски однос темељ нових “осица”

Бањалука - Најтрофејнији женски рукометни клуб у БиХ Борац полако стаје на ноге и добија контуре тима какав је био до прије неколико година.

Многи љубитељи рукомета у Бањалуци са сјетом се сјећају времена када је за сестре Кнежевић, Маријану Богојевић, Бојану Бабић, Тању Кекић, Армину Марић и остале било резервисано прво мјесто, а остатак лиге се практично борио за друге позиције на табели Премијер лиге. Међутим, године спавања на ловорикама, осипање играчког кадра, недомаћинско пословање и још понешто довеле су “осице” на ивицу амбиса. Дугови од скоро 80.000 марака, који су огромни за овај спорт, напором чланова управног одбора који је изабран почетком године су измирени, па ЖРК Борац у нову сезону улази без иједне марке минуса.

- Буквално смо затекли хаос. Имали смо врло мали фонд играчица, само седам комплета дресова, а морал дјевојака био на нули. Сада имамо три комплета дресова, тренерке, торбе, лопте... и двадесетак првотимки. Довели смо Андреу Влајић, Јовану Коџоман и Александру Перичевић, а највеће појачање је повратак Божане Ћутковић у наше редове. Мислим да имамо екипу за напад на Премијер лигу, али је најважније да имамо другарски однос и атмосферу, јер желимо да створимо добре људе, а тек онда играчице и резултате - рекао је директор клуба Дарко Савић.

Тренер Никола Бијелић наставиће да ради започети посао, а почетак припрема заказао је за 20. август. У клубу ништа нису препустили случају па су омогућили дјевојкама да бесплатно користе базене и теретану како би што спремније дошле на прозивку.

  • Сада је атмосфера много боља, дугујемо велику захвалност дјевојкама, али и њиховим родитељима који су истински хероји у овом времену. Успјели смо да им колико-толико помогнемо јер смо укинули плаћање чланарине за дјевојчице које тренирају са првим тимом, а у складу са резултатима дијелићемо и премије у новој сезони. Свјесни смо да то није велики новац, али је битан искрен однос са обје стране - закључио је Савић.

Честитке и опструкције

Добар глас далеко се чује па садашње руководство скоро свакодневно добија честитке из свих крајева БиХ, док то баш није случај у Бањалуци.

- Кад сам видио колико је некима стало да Борац пропадне, заклео сам се да ћемо успјети. Из ината сам кренуо, био сам раније у управи када смо били шампиони, али смо сада сви у клубу одлучи да направимо позитивну причу. Често се сусрећемо са подметањима, рецимо Регионални рукометни савез Бањалука тренира строгоћу над нама, али полако, истрпјећемо све, јер смо врло упорни - рекао је Савић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана