Драшко Илић, предсједник Крупе: Враћамо се у Премијер лигу за годину дана

Дарко Пашагић
Драшко Илић, предсједник Крупе: Враћамо се у Премијер лигу за годину дана

Бањалука - Фудбалски клуб Крупа наредне сезоне играће у Првој лиги Републике Српске, потврдио је предсједник клуба из кањона Врбаса Драшко Илић.

Протеклих дана спекулисало да ће у сада већ бившем премијерлигашу из Крупе на Врбасу послије испадања из елите одлучити да се преселе у најнижи ранг такмичења, али од тога неће бити ништа.

- Дуго смо вагали и донијели одлуку не да само играмо Прву лигу, него да одмах будемо шампиони и већ од сезоне 2020/21. поново заиграмо у Премијер лиги. Крупа је у претходним годинама показала да се са доста ентузијазма и много рада може направити велики помак. Не желимо да се правдамо за испадање, јер смо сами највећи кривци, али се не можемо отети утиску да такмичење није добро организовано. Јер да су неке судијске одлуке било другачије ми бисмо и даље били у елити. Навешћу само примјер сусрета са Широким Бријегом, када нам је поништен погодак и остали смо без два бода. Судије су касније суспендоване, али нажалост ми од тога нисмо имали никакве користи. Било је и још неких примјера на нашу штету, али сада о томе не вриједи причати, јер је очито да нисмо имали подршку ни матичног савеза, али ни шире заједнице - нагласио је Илић.

По његовим ријечима клуб ће се веома брзо организационо преструктурисати.

- Наше колебање је било управо због тога што неке ствари нису системски ријешене, али сада желимо да из свега изађемо још јачи и паметнији. Имамо одличне млађе селекције које су у својим лигама играле запажену улогу и жеља нам је да тако и остане. Из тих селекција црпићемо играче за први тим, а веома брзо ћемо донијети одлуку и томе ко ће бити задужен за рад са којом категоријом, па тако и са првим тимом. Најважније је да у овом тренутку под уговором имамо 23 играча и сматрам да са њима можемо без проблема бити прваци Српске. Наравно, ако запне додатно ћемо се појачати, а све ће се знати до 26. јуна када би требало да почну припреме - наставио је Илић.

Клуб би веома брзо требао да добије и генералног спонзора, који би олакшао функционисање.

- Очекује нас у наредном периоду доста посла. Морамо замијенити траву, а надам се да ћемо наставити уз подршку локалне заједнице наставити са започетим пројектом постављања рефлектора. На том нећемо стати, јер желимо да у Крупи направимо модеран спортски центар у чијем склопу ће бити и помоћни терен, спортска дворана, два базена и два тениска игралишта. Сада је само остало да видимо са ким ће се ући у реализацију овог пројекта, али је јасно да не можемо све сами - нагласио је Илић.

Крупе је један од ријетких клубова у БиХ, која ником није остала дужна у претходном периоду.

- По том смо сигурно испред осталих. Само за посљедњих годину дана платили смо 250.000 марака за порезе и доприносе, а све обавезе према играчима и стручном штабу су на вријеме измирене. Нисмо кажњавањи ни по каквом основу, а добили смо и награду за фер-плеј. На путовањима смо спавали у најбољим хотелима, припреме обављали у луксузним дестинацијама и желимо да тако и остане. Најважније је да смо из овог ранијег периода извукли поуке и вјерујем да ће сада многе ствари ићи много лакше - додао је Илић.

 

Фудбалски савез Републике Српске суспендовао је 29. августа 2018. годину на 12 мјесеци тадашњег предсједника Подручног фудбалског савеза Бањалука Драшка Илића због кршења статута ФС РС. Недавно је суспензија продужена на још годину дана и трајаће до 29. августа 2020. године.

- Јасно је да се све то ради да не би могао утицати на изборе у ФС РС наредне године. Нова суспензија изречена је због мојих изјава у медијима. На њихову жалост ни она ми неће затворити уста, јер и даље одговорно тврдим да врх ФС РС ради против интереса овог спорта. Јер како другачије протумачити чињеницу да су управо она мјеста која имају своје представнике из ФС РС у ИО ФС БиХ добили прилику да граде нове терене, а да су поново заобиђени Бањалука и југ Српске - рекао је Илић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана