Драма у Зеници: Грци носе велики бод са Билиног поља

nezavisne.com
Драма у Зеници: Грци носе велики бод са Билиног поља

Фудбалска репрезентација БиХ није успјела остварити другу побједу у квалификацијама за Еуро 2020.године. “Змајеви” су вечерас у Зеници ремизирали са селекцијом Грчке одигравши 2:2 иако су змајеви имали водство од 2:0.

Игра домаћих се распала средином другог дијелу када је директни црвени картон добио Миралем Пјанић. Тако је Грчка још једном потврдила колико је неугодан ривал за БиХ.                  

У првом правом нападу змајеви су повели. Играла се 10.минута када је Пјаниц из корнера пронашао Едина Вишћу чији је први ударац изблокиран, а након што му се лопта вратила у ноге смјестио је иза леђа голмана Грчке. Домаћи су наставили са нападима, а у 12. минути након сјајног соло продора Бешић је шутирао ,али је овај пут Влаходимос сјајно одбранио. Ипак, само три минуте касније Билино поље је поново експлодирало. На сцену је ступио Миралем Пјанић који је спектакуларно погодио из слободног ударца за великих 2:0. Гости су први пут запријетили у 22. минути када је Фортинис идеалне ситуације шутирао преко гола. Гости су могли смањити резултат у 33.минути али је ударац Дониса зауставио Шехић.

У другом дијелу није било узбуђења све до 63. минуте када је досуђен пенал за Грчку. Сигуран реализатор био је Фортинис. Само минут касније нови шок за “змајеве”. Велику глупост направио је Пјанић који је након неопрезног старта зарадио директни црвени картон. Иако са играчем мање домаћи у 69. минути пропустили су велику прилику преко Колашинца. До краја се водила велика борба на терену, а на крају су гости ипак успјели доћи до поравнања. Сјајан погодак главом постигао је Коловос који је шокирао Зеницу. Предходно је исти играч имао сјајни шансу, али је Шехић одбранио. До краја су покушавали доћи до потпуног преокрета, али резултат се није мијењао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана