Драгомир Илић преузео одговорност за селидбу Крупе у нижи ранг

Синиша Котараш
Драгомир Илић преузео одговорност за селидбу Крупе у нижи ранг

Бањалука - Други човјек премијерлигаша из кањона Врбаса Драгомир Илић преузео је одговорност за лоше резултате и селидбу Крупе у Прву лигу Републике Српске.

Крупа је и поред побједе над Слободом у Тузли већ једном ногом у нижем рангу, мада постоји теоретска могућност да се то ипак не догоди. Прије свега уколико неко од бољепласираних ривала не добије лиценцу за такмичење, али Драгомир Илић о томе не жели ни да размишља.

Мислим да не би било спортски да своју будућност градимо на туђој несрећи. Чињеница је да смо једном ногом већ у нижем рангу и ја за то на себе преузимам највећу одговорност - рекао је Илић.

Помало је љут на себе, јер није процијенио да екипи требају провјерени играчи послије одласка носилаца игре прошлог љета Елвира Кољића и Александра Вукотића.

- Вјеровао сам у оно што смо радили у првом дијелу сезоне, али се испоставило да смо направили неке кардиналне грешке, које су нас на крају скупо коштале. Мислим ту прије свега на то да нисмо успјели да нађемо адекватне замјене за фудбалере који су нас напустили и сада смо ту гдје јесмо. Наравно да нам је жао због свега, али није трагедија - истакао је Илић.

Поглед на клупску листу стријелаца најпластичније објашњава највећи проблем ове сезоне. На њој је Кољић са осам погодака и даље први стријелац, иако је одиграо само седам кола прије него што је крајем августа 2018. потписао за Универзитатеу из Крајове. Ствари су се мало поправиле у другом дијелу сезоне, јер су Алмир Аганспахић и Марко Бртан спорадично показивали да могу бити играчи одлуке, али када се подвуче црта, то није било довољно.

Крупљани су, иначе, дуго били на посљедњем мјесту, али су повратком доказаног стручњака Слободана Старчевића, тренера који је и творац највећих успјеха овог клуба, полако, али сигурно, почели да хватају прикључак у борби за опстанак. У девет утакмица освојили су 14 бодова, само два мање него у претходне 22, али ни то није било довољно.

- Када сам се вратио нагласио сам да само кроз агресиван приступ и нападачку игру можемо да се надамо опстанку. То се показало као тачно, јер смо, осим на “Кошеву”, у свим осталим сусретима били бољи ривал, офанзивнији и са више шанси. Нажалост, нису нас пратили адекватни резултати, па смо сада у веома тешкој ситуацији. Међутим, док год има теорије, ми се нећемо предавати. Играћемо поштено до краја, као и све утакмице до сада - нагласио је Старчевић.

Уколико Крупа ипак буде морала да напусти Премијер лигу, Старчевић истиче да ће клуб урадити све да се што прије врати.

- Играли смо, паралелно са Премијер лигом, Куп РС и Куп Бањалуке, са екипом која би требало да буде носилац игре у Првој лиги РС. Имамо костур тима који ће, вјерујем, након само годину изборити повратак у Премијер лигу. Што се тиче постојећег играчког кадра, са неким фудбалерима ћемо се растати, неке покушати да задржимо, али о томе касније. Да прво урадимо овај посао до краја, часно и поштено - закључио је Старчевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана