Драган Николић након пораза Игокее: Катић и Рамљак били икс фактор

Милан Зубовић
Драган Николић након пораза Игокее: Катић и Рамљак били икс фактор

Лакташи - Кошаркаши Игокее били су надомак побједе против Цедевите у 18. колу АБА лиге, али су ипак морали да пруже руку бољем. Загрепчани су однијели побједу из Лакташа резултатом 78:75, а домаћин може да жали за пропуштеним приликама, те ће нову побједу за опстанак покушати да избори у неком другом мечу док у идућем колу гостује код Олимпије.

У мечу са Цедевитом домаћин је губио од почетка, али је успио да надокнади разлику и поведе са 73:72, два минута прије краја, али неколико лоших рјешења и изгубљених лопти одвело је их у пораз. Александровчани такође нису искористили искључења два противничка играча. Елџин Кук заредом је добио двије техничке грешке средином треће четвртине, док је два минута прије краја Иван Рамљак добио техничку, што му је била пета лична.

- У првом полувремену увукао се грч у моје играче, који се одразио више у нападу него у одбрани, јер смо 40 минута имали идеју шта да бранимо, али у нападу нисмо знали то да наплатимо. Цедевита је долазила до лаких поена после изгубљених лопти, као и промашених отворених шутева, када смо имали 14-1 на домаћем терену у првом полувремену, што је неприхватљиво. Друго полувреме определили смо се за бржи ритам, јер смо јурили разлику те да шутевима за три поена финиширамо утакмицу. Имали смо у самој завршници неколико отворених позиција које нисмо погодили - рекао је тренер Игокее Драган Николић.

У најави утакмице рекао је да морају зауставити Џејкоба Пулена и Џастина Кобса

- Што се тиче утакмице и тактике она има две ситуације. Прво, наша идеја била је да затворимо два најдоминантнија играча на лопти АБА лиге и Филипа Крушлина као шутера. Кобс и Пулен заједно са Крушлином постигли су 11 поена и тај део смо испоштовали. С обзиром на квалитет екипе Цедевита је имала два играча који су били икс фактор. Марко Рамљак је гађао тројке 3-3 и Тони Катић из игре 6-6. То су елементи које у завршницама напада нисмо препознали или смо их жртвовали. То је детаљ који је одлучио. Задовољан сам енергијом којом смо о играли, мало је недостајало и окрећемо се Олимпији - истакао је Николић.

Рачунао је на десет играча и био лишен помоћи повријеђених Латавијуса Вилијамса, те Далибора Илића, док је имао проблема са организацијом напада када је Филип Адамовић изашао, а није било адекватне замјене.

- Били смо без два битна играча. Повреда Вилијмса прати ме од када сам дошао и увелико утиче на игру. Илић није могао да игра због повреде, а битан нам је у дефанзиви, транзицији и распореду напада када игра без лопте. Илић ће бити спреман за идући меч док би Вилијамс могао да се врати након паузе и утакмица Купа - казао је Николић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана