Драган Јаћимовић: Пуно ми је срце јер су сви чули за Српску

Душан Репија
Драган Јаћимовић: Пуно ми је срце јер су сви чули за Српску

Бањалука - Фотографија Бранкице Михајловић и Тијане Бошковић како држе шал на којем пише "Република Српска" буквално три минута након освајања Свјетског првенства обишла је свијет, а осим златних дјевојака, најзаслужнији за њу је Драган Јаћимовић.

Наиме, помоћник министра породице, омладине и спорта у Влади РС био је специјални гост Одбојкашког савеза Србије на завршници првенства. Из Бањалуке је понио само шал и наду да ће одбојкашице на терену завриједјети да га послије освајања медаље покажу свијету. Како су оне то учиниле на маестралан начин, велика жеља му је испуњена.

- Добио сам позив предсједника ОС Србије Зорана Гајића приликом меча Србије и Бугарске у "Борику" и тада је пао договор. Имао сам част да проведем шест дана с њима, апсолутно све о њиховом трошку. Било је одлично искуство, а наравно, најдраже ми је што је за Републику Српску видио и чуо цијели свијет захваљујући сад већ легендарној фотографији и нашим дјевојкама које увијек с поносом истичу ко су и одакле су - рекао је Јаћимовић.

Полуфинални меч против Холандије био је мање неизвјестан од финала, које је прича за себе.

- Ух, није било једноставно ни гледати, али је, на срећу, све добро завршено. Прославили смо онако како то ми знамо одмах у дворани, а многе секвенце славља остаће ми заувијек у сјећању. Једна од њих, невезана за прославу, јесте повратак у дворану пола сата послије финала. Апсолутно је све било на свом мјесту, као да није ни играно финале. Увјерио сам се из прве руке у јапанску педантност и културу - рекао је Јаћимовић.

Славље је настављено у хотелу из простог разлога што у Јокохами апсолутно ниједан локал није отворен послије 23 часа.

- Дјевојке су имале лет одмах ујутру, тако да буквално нису ни спавале. Било је одлично, много емоција, ко зна колико телефонских позива. Ми смо се враћали другом авио-линијом, преко Дохе, а како је, да тако кажем, мој домаћин Иван Миљковић играо и у Јапану, потрудио се да ми у мало слободног времена које смо имали покаже Токио, Јокохаму, али и Доху у којој смо имали осам часова паузе до лета за Београд. Стварно је било прелијепо и могу само да им захвалим на свему, а, наравно, дјевојкама још једном честитам и пожелим да још једном донесу злато из Јапана - алудирао је Јаћимовић на Олимпијске игре којима ће Токио бити домаћин 2020. године.

"Орловима" недостајала Бањалука

Изузетно успјешну годину за српску одбојку додатно би зачинили одбојкаши да су имали мало више среће и освојили медаљу на Свјетском првенству у Бугарској и Италији. Као и одбојкашице, и они су припреме обавили на Палама, али, за разлику од њих, нису одиграли меч у Бањалуци.

- Можда им је баш то недостајало (смијех). Шалу на страну, два савеза и министарства имају одличне односе, вјерујем да ће Пале постати стална база репрезентације Србије, а потрудићемо се да доведемо одбојкаше већ идуће године у Бањалуку како би испунили и тај предуслов за злато - рекао је Јаћимовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана