Драган Батар, почасни предсједник Боксерског клуба Славија 1961: Талената на претек, потребно их избрусити

Дарко Пашагић
Драган Батар, почасни предсједник Боксерског клуба Славија 1961: Талената на претек, потребно их избрусити

Бањалука - На недавном појединачном првенству у боксу за млађе категорије видјело се да за “племениту вјештину” у Републици Српској и БиХ не треба да бринемо, јер има много младих боксера који владају овом вјештином.

Истакао је ово Драган Батар, почасни предсједник Боксерског клуба Славија 1961, који је би­о домаћин такмичења на којем се окупило 66 такмичара из двадесетак клубова.

- Иако су веома тешка времена за спорт, морамо бити и те како задовољни, јер се у Бањалуци показало да талената има на претек, само их је потребно правилно избрусити да би постали бисери својих клубова. Ово није само моје мишљење, већ мишљење и прослављеног шампиона Тадије Качара, који је био наш гост на првенству, предсједника Боксерског савеза БиХ Енеса Пештека, првог човјека БС Републике Српске Миленка Томића, званичног делегата Предрага Бартуле и других бројних гостију - нагласио је Батар.

По његовим ријечима, у овом тренутку недостаје квалитетног стручног кадра да ради са младима и усмјерава их на прави пут.

- Морамо што прије започети едукацију тренерског кадра, а уз то на овом простору недостаје и већи број квалитетних и младих судија. Вјерујем да ћемо уз помоћ предсједника БС Србије Ненада Боровчанина успјети да организујемо неколико тренерских и судијских семинара и да ћемо и на овом пољу ускоро добити још стручнији кадар - наставио је Батар.

Такмичари Славије 1961, клуба који је основан 4. априла прошле године, на шампионату су освојили три златне и једну сребрну медаљу.

- За наш млади клуб ово је велики успјех, а још је веће признање што смо добили организацију овог такмичења. Наиме, сви су били задовољни оним што су видјели у септембру прошле године када је Славија 1961 била домаћин првог кола Лиге РС. И тада смо били узорни домаћин и добили смо организацију првенства. Наш боксер Стефан Чајић је проглашен за најбољег боксера шампионата, Давид Ружевић је такође освојио злато и показао да је ријеч о великом таленту. Посебна прича је Стево Бабић који је заједно са својим ривалом проглашен за најборбенији пар. Бабић га је нокаутирао у финалу, а онда се према њему понио као боксер који има на стотине борби, загрлио га и дигао му руку, што је публика поздравила великим аплаузом. И бронза Драгана Трнинића има златни сјај, јер је поражен судијским прегласавањем, мада је одлука арбитара требало да буде другачија - истакао је Батар.

По њему, велике заслуге за успјешно организовано првенство, али и за резултатске успјехе Славије 1961 припадају предсједнику клуба Божидару Пејаковићу.

- Он практично у клубу обавља све послове и без њега сигурно Славија 1961 не би ни заживјела. Прошле године предводио је групу ентузијаста који су основали клуб, а циљ је био да се сачува име Славије, основане 1961 године, која је посљедњих година запала у дубоку финансијску кризу - додао је Батар.

Захвалност

Почасни предсједник Славије 1961 Драган Батар захвалио је свима који су подржали клуб у организовању првенства.

- Подржало нас је Министарство за породицу, омладину и спорт и градоначелник Бањалуке Игор Радојичић. Финансијски су нам помогли “Нискоградња”, “Крајина”, “Бема”, “Водовод”, “Осигурање Крајина”, а посебно бих захвалио нашем некадашњем такмичару, а сада угледном привреднику Будимиру Станковићу који је платио комплетну опрему за клуб, а по завршетку првенства организовао свечани ручак за све оне који су били расположени за дружење и пријатељски разговор - додао је Батар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана