Домен Лорбек: Рад са Трајковићем у Игокеи је друга димензија

Никола Лучић
Домен Лорбек: Рад са Трајковићем у Игокеи је друга димензија

Лакташи - Најискуснији играч који је овог љета појачао редове Игокее је Домен Лорбек. Судећи према првим импресијама, није се покајао, напротив, јер је рад са Ненадом Трајковићем потпуно ново искуство.

Словенац је у каријери промијенио велики број клубова, али је одушевљен тренинзима стручњака који је радио и у Финикс Сансима на мјесту помоћног тренера.

- Имам 33 године, али до сада нигдје нисам наишао на методе какве практикује Трајковић. Ради се доста другачије него у мојим пријашњим тимовима, па ми је зато врло занимљиво. Шеф је наметнуо висок ритам који је доста напоран, али мислим да ће, како се буде ближио почетак сезоне, интензитет бити смањен - рекао је Лорбек.

Словенац, којег је увијек красио добар шут, прије доласка у Игокеу наступао је у Олимпији. Управо у дресу “змајчека” играо је прошле сезоне против Александровчана.

- Игокеа је заиста озбиљан клуб и с обзиром на то да сам већ играо у Лакташима, није ми требало много времена да се навикнем на нову средину. Све је на врхунском нивоу, почевши од особља у дворани, стручног штаба па до саиграча - рекао је Лорбек.

Игокеа је измијенила тим у односу на прошлу сезону, појачало ју је доста нових играча, од Треја Кела, Џимија Гевина, Саве Лешића па до Томислава Зубчића, а Лорбек сматра да ће нова екипа бити пријатно изненађење у АБА лиги.

- Мислим да имамо доста искуства, играчи који су дошли имају квалитет. Када упоредим тим против којег сам играо прошле сезоне, сматрам да је овај јачи. Очекивања у клубу су веома висока и на нама је да напорним тренинзима покушамо направити што бољи резултат - поручио је Лорбек.

Игокеа му је 15. клуб у каријери, а до сада је наступао за тимове из Шпаније, Турске, Италије и Словеније. С обзиром на велико искуство, сматра да је највећи квалитет и конкуренција у Шпанији.

- У Ендеси посљедњепласирани може да побиједи најбољег и то у претходне двије, три сезоне посебно долази до изражаја, раније није било тако - рекао је Лорбек.

Драгићи

Домен Лорбек је истакао да је велика ствар што су два успјешна кошаркаша Горан и Зоран Драгић издвојили слободно вријеме како би посјетили Игокеу.

- Добро их познајем и знам колико воле ове крајеве. Кад год имају времена, увијек се враћају својим коријенима и то је оно што се увијек цијени - рекао је Лорбек.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана