Додик честитао Ђоковићу освајање Вимблдона

Срна
Додик честитао Ђоковићу освајање Вимблдона

Бањалука - Предсједник Републике Српске Милорад Додик честитао је, у своје и у име грађана Републике Српске, српском тенисеру Новаку Ђоковићу освојену титулу на Вимблдону и освајање 13. Гренд слема.

“Великом побједом у финалу најпрестижнијег тениског турнира на свијету још једном сте потврдили своју спортску генијалност, те показали да заслужујете позицију најбољег свјетског тенисера а све нас, који за Вас навијамо, учинили поносним и срећним својим великим повратком у врх свјетског тениса”, навео је Додик у честитки Ђоковићу.


Предсједник Српске пожелио је Ђоковићу пуно спортске среће, успјеха и да још пуно година господари свјетским тениским теренима, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић четврти пут у каријери освојио је Вимблдон, пошто је данас у финалу савладао Јужноафриканца Кевина Андерсона 6:2, 6:2, 7:6 /7:3/. Овим тријумфом Ђоковић се вратио међу десет најбоље рангираних играча свијета.  

Честитке Ђоковићу на величанственом повратку

Предсједник Србије Александар Вучић упутио је честитку српском тенисеру Новаку Ђоковићу поводом освајања Вимблдона.
“Поштовани Новаче, изузетна ми је част да Вам у име грађана Србије и у своје име, честитам освајање Вимблдона”, навео је Вучић у честитки.

Предсједник Србије је навео да је ово величанствен повратак врхунског спортисте и великог човјека, који је доказао да остварење вансеријских резултата изискује много стрпљења, храбрости и напорног рада.

“Подижући вимблдонски пехар четврти пут у каријери, Ви сте, као и увек, уз дужно поштовање према противнику, на достојанствен начин представили и себе и своју земљу. Уверен сам ће Вам овај веома важан трофеј бити додатни подстрек за освајање наредних турнира”, навео је Вучић у честитки.

Потпредсједник Владе Србије Зорана Михајловић честитала је Ђоковићу освајање трофеја на Вимблдону, истичући да је још једном показао да уз чврсу вјеру у себе и предани рад не постоје неосвојиве границе.

“Обрадовао си и учинио своју земљу поносном, као и сваког пута до сада. Нека овај, четврти, трофеј са Вимблдона, буде само увертира за све победе које те чекају”, навела је Михајловићева.

Министар омладине и спорта Србије Вања Удовичић захвалио је Ђоковићу што је Србију још једном учинио поносном.

“Честитам ти на овом сјајном успеху, 13. Гренд слем титули којом си још једном доказао колико си велики шампион и победник! Свака част мајсторе”, наводи се у честитки Удовичића.

Предсједник Народне скупштине Србије Маја Гојковић честитала је Ђоковићу освајање Вимблдона у лично и у име Народне скупштине.

“Честитам вам на брилијантној игри и пожртвовању којим сте превазишли све препреке и дошли до ове величанствене победе, која је обрадовала читаву Србију”, навела је Гојковићева у честитки.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана