Додик: Значајан наступ Репрезентације Српске на Свјетском школском првенству

Срна
Додик: Значајан наступ Репрезентације Српске на Свјетском школском првенству

Београд - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик посјетио је данас у Београду женску фудбалску екипу Медицинске школе из Бањалуке која се такмичи на Свјетском школском првенству у фудбалу Свјетске федерације за школски спорт /ИСФ/, истичући да се Република Српска бори за своју афирмацију у сваком погледу, па и на спортском плану.

Додик је, након разговора са репрезентативкама, навео да је веома значајно што Република Српска има своју репрезентацију на овом такмичењу, које се одржава од 7. до 14. априла и изразио задовољство што тим из Српске учествује у континуитету.

"То што представљају Републику Српску на овом такмичењу сигурно је важан моменат у њиховом животу, који ће их опредијелити за неке вриједности и још више привући Српској, као и идеји наше државе. Због тога сам посебно поносан", рекао је Срни Додик.

Он је истакао да је значајно што ће њихови вршњаци током такмичења чути за Републику Српску.

"Дошао сам да подржим нашу репрезентацију из Бањалуке која представља Републику Српску у фудбалу и кажем да сам као представник Српске у БиХ веома поносан што Република Српска има своју репрезентацију", изјавио је Додик.

Он је додао да је дошао и да охрабри људе из организације репрезентације Републике Српске да учине све да такмичење учесника из Српске буде што видљивије и на будућим манифестацијама сличног карактера.

"Обезбиједићемо да и идуће године будемо присутни у облику који се тражи", рекао је Додик.

Он је пожелио учесницама из Републике Српске све најбоље у такмичењу, у образовању, у одрастању, да постану добри људи, а уручио им је пригодне поклоне - слаткише.

Шеф делегације Републике Српске на овом такмичењу Велибор Видовић изразио је задовољство што је Додик посјетио репрезентативке, те истакао да је Европски огранак ИСФ додијелио Српској, односно Бањалуци да идуће године буде домаћин Европског првенства ИСФ за ученике основних школа, односно за ученике до 15 година.

Он је истакао да такмичарке дају све да достојно представе Српску и поносне су што носе грб Републике Српске.

"Велика нам је част што нас је посјетио предсједавајући и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и дао подршку у даљем такмичењу", рекао је Видовић.

Он је навео да је превасходни циљ био да се изађе на међународну сцену и да је ово трећи пут да Република Српска има свог представника на овом свјетском првенству у организацији ИСФ.

Видовић је додао да бањалучке средњошколке играју против готово професионалаца из фудбалских академија из далеко развијенијих земаља.

"Нама резултат није у плану. Циљ нам је да дјевојке схвате суштину такмичења, а то је упознавање са другим екипама, ширење културе, повезивање у спортску породицу средњошколске омладине", рекао је Видовић.

Завршница такмичења биће одржана у суботу, 13. априла у Старој Пазови, гдје ће бити финалне утакмице у женској и мушкој конкуренцији и церемонија затварања.

Свјетско школско првенство у фудбалу, на којем учествује женска репрезентација Републике Српске, свечано је отворено у недјељу, 7. априла, у Београду и траје до 14. априла у организацији Савеза за школски спорт Србије и Свјетске федерације за школски спорт.

Учесници такмичења су средњошколски тимови, 24 екипе у мушкој конкуренцији и 16 у женској, који су учешће на овом такмичењу обезбиједили побједама на државном нивоу. Репрезентативке Српске такмиче се у групи Ц са репрезентацијама Њемачке, Данске и кинеског Тајпеја.

Република Српска је од 2015. године чланица Свјетске федерације за школски спорт, а на овогодишњем конгресу европског огранка ове организације Бањалука је изабрана за домаћина Европског првенства за основне школе у одбојци 2020. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана